Díky kvalitní lékařské péči a včasné rehabilitaci dvě třetiny z těch, které cévní mozková příhoda postihne, přežijí. Bohužel třetina z nich bývá doživotně postižena. Nemohou vykonávat svoji původní práci a mnoho jich nemůže pracovat vůbec. „Vážná onemocnění, jako je třeba právě cévní mozková příhoda, mají ze všech pojistných rizik nejvýznamnější dopad na výši příjmu a růst dodatečných nákladů. Proto je důležité se pro tento případ dobře finančně zajistit,“ upozorňuje Petr Procházka, ředitel úseku řízení produktů Pojišťovny České spořitelny.

Autor: Profimedia

TIP: Nyní můžete pro případ mozkové příhody využít novinku od Pojišťovny České spořitelny, která na pojištění vážných nemocí a úrazů připravila zvýhodněnou akci. Klientům, kteří si od 1. dubna 2016 do 31. května 2016 v rámci FLEXI životního pojištění toto pojištění sjednají a v budoucnu je postihne mozková příhoda, vyplatí dvojnásobek sjednané částky. Akce mohou využít i stávající klienti, kteří si toto pojištění do smlouvy poprvé přidají. Klienti tak mohou za nižší cenu získat vysoké finanční krytí situace, která může, kromě jejich zdraví, ohrozit dlouhodobě i jejich schopnost pracovat a tím i finanční příjem.

Podrobnosti o akci najdete na www.flexi.cz/akce.

Příklad:

Klient si 23. dubna 2016 sjedná pojištění vážných nemocí a úrazů na pojistnou částku 500 000 Kč. Za rok ho postihne cévní mozková příhoda, která mu způsobí trvalé neurologické postižení. Klientovi vyplatíme 1 000 000 Kč.

 

Vyplacená částka bez akce

Vyplacená částka s akcí

Pojištění velmi vážných onemocnění

500 000 Kč

1 000 000 Kč

Autor: profimedia.cz

Rychlý test, jak poznat mrtvici:

  • Obličej: náhlý pokles koutku a brnění, neschopnost se souměrně usmát
  • Paže: pokles jedné paže při předpažení na 10 vteřin
  • Řeč: problémy při mluvení, problémy s artikulací, nesrozumitelnost, nesmysly
  • Hlava: náhlá bolest hlavy a ztuhlost krku

Zpozorujete-li, že má postižený problém vykonat alespoň jeden se shora vyjmenovaných kroků, je třeba ihned zavolat záchranku!!!