Pro milovníky napětí

Zapadákov
Autor: Jeffery Deaver

s
Autor: archiv

Vrah nemusí mít vždy na rukou krev. Stačí, když umí mistrně manipulovat s lidskou psychikou. Na vlastní kůži se o tom přesvědčí agentka Kathryn Danceová, která vyšetřuje smrt zpanikařených diváků na koncertu začínající kapely. Někdo totiž úmyslně vyvolal paniku s jediným cílem – způsobit smrt.
Cena: 349 Kč

 

Jet: Procitnutí
Autor: Russel Blake

 

s
Autor: archiv

Adrenalinový akční thriller přivádí na scénu bývalou agentku Mossadu jménem Jet, která fingovala vlastní smrt, aby se vymanila z okovů tajné služby. Ale minulost ji dostihla, v jejích stopách jdou nelítostní lovci, kteří se nezastaví před ničím. James Bond a Jason Bourne mají novou parťačku!
Cena: 279 Kč

 

V podezření
Autor: Michael Robotham

s
Autor: archiv

Psychologovi Josephu O’Loughlinovi se v životě daří. Stačí však málo a jeho život se stane noční můrou. Vše začne ve chvíli, kdy je přizván k vyšetřování smrti neznámé mladé ženy. Pronásledován obrazy rozbodaného dívčího těla se vydává na cestu do nejtemnějších zákoutí lidské mysli. Aby dokázal zastavit vraha a zachránit svou rodinu, je nucen riskovat vše…
Cena: 369 Kč

 

Modlitba za mlčení
Autor: Linda Castillo

s
Autor: archiv

V městečku Painters Mill v Ohiu tvoří třetinu obyvatel amišové, pro něž je typický prostý a mírumilovný životní styl bez vymožeností civilizace. O to větší šok vyvolá, když se na farmě amišské rodiny Plankových najde sedm mrtvých těl. Někdo zavraždil celou rodinu, dcery Annie a Mary byly navíc surově mučeny a pohlavně zneužity. Případ je svěřen náčelnici místní policie Kate Burkholderové...
Cena: 329 Kč

 

Kruh
Autor: Bernard Minier

s
Autor: archiv

Marsac je zdánlivě klidné městečko v Pyrenejích, známé díky elitní univerzitě. Dokud ovšem není zavražděna jedna z přednášejících. O pár dní později je navíc nalezeno tělo místního chovatele psů, roztrhané na kusy. Kdo a proč rozpoutal v univerzitním městečku šílenství smrti? To nejnebezpečnější a nejosobnější vyšetřování čeká na detektiva Martina Servaze.
Cena: 399 Kč

 

Pro detektivní nadšence

Fotbal v drápech smrti
Autor: Milan Macho

s
Autor: archiv

Fotbalový fanoušek zná svůj oblíbený sport většinou z tribuny stadionu nebo z televizní obrazovky. Nevidí ale do míst, kde bují korupce, kde fotbalová mafie podplácí rozhodčí, kde se obchoduje s výsledky zápasů, kam sahá sázková chobotnice, kde se velmi často používají unfair zákroky nejtvrdšího kalibru – výhrůžky, přepadení, únosy, a když jde opravdu do tuhého, sáhne se i k vraždě.
Cena: 249 Kč

Hořící pokoj
Autor: Michael Connelly

s
Autor: archiv

Nestává se často, aby oběť vraždy zemřela devět let po spáchání činu. Tentokrát ale muž, kterého takto dávno zasáhla zbloudilá kulka, podlehl následkům těžkého zranění. Detektiv Harry Bosch se ocitá v nezáviděníhodné situaci – zatímco tělo oběti ještě nestačilo pořádně vychladnout, všechny důležité důkazy už stačily nenávratně zmizet…
Cena: 339 Kč

 

Fulcanelliho tajemství
Autor: Henri Loevenbruck

s
Autor: archiv

Již téměř století se badatelé snaží rozluštit, kdo se skrývá pod tímto záhadným pseudonymem. Kdo byl Fulcanelli, alchymista a autor knih Tajemství katedrál a Příbytky filosofů? Vyšetřování vraždy v kostele a podivného úmrtí zasvěcence vrhne detektiva Ari Mackenzieho do esoterických tajemství minulého století. Dokáže rozluštit zapeklité vztahy mezi zasvěcenci do tajných nauk? Bývalý velitel tajných služeb se nechá zatáhnout do neznámého prostředí mnohem víc, než by si přál...
Cena: 329 Kč

 

Pro drsňáky

V srdci moře
Autor: Nathaniel Philbrick

s
Autor: archiv

Autora inspirovala skutečná událost: v roce 1821, uprostřed Pacifiku, narazil do velrybářské lodi Essex obrovský vorvaň a potopil ji. Dvacet námořníků se z obav před lidojedy vydalo ve třech křehkých velrybářských člunech na téměř 3000 mil dlouhou plavbu k jihoamerickému pobřeží. Po třech měsících útrap zůstalo naživu jen osm z nich. Aby přežili, byli nuceni jíst těla svých mrtvých druhů…
Cena: 299 Kč

 

Pro pamětníky

Retro ČS 2
Autor: Michal Petrov

s
Autor: archiv

Zavzpomínejte si na dobu dávno minulou. Jak se žilo za socialismu? Prohrabejte spolu s autorem po letech znovu svou školní aktovku, oblečte své vysněné džíny z Tuzexu, pořiďte první nahrávku na vytoužený kazetový magnetofon… Jedinečná šance vydat se do retrosvěta, který byl lecjaký, jen ne černobílý.
Cena: 498 Kč

 

Pro fandy aut a motorek


Češi na Rallye Dakar - jedenáct zlatých ročníků

s
Autor: archiv

Jedinečná kniha sledující českou stopu na Rallye Dakar od úplných začátků až po současnost. V unikátních fotografiích, rozhovorech a reportážích mapuje slavná česká vítězství Karla Lopraise a Josefa Macháčka, momenty, kterými Češi vstoupili do dějin slavné pouštní soutěže, ale i těžké nehody českých závodníků.
Cena: 399 Kč

 

Motorkářský průvodce po Čechách
Autor: Josef KáďaKadeřábek

s
Autor: archiv

Česko z pohledu motorkáře. Tipy na výlety pro milovníky motorek  i začátečníky. Milovníci motocyklového sportu můžou zvolit krátký výlet ze souboru nazvaného „Kolem komína“ nebo celodenní trasu z řady „Výletů za poznáním“. Každý výlet je osobitě glosován a autor upozorňuje na zajímavosti měst a vesnic, krásy přírody a místa, kde se dá dobře najíst nebo kam raději nechodit.
Cena: 399 Kč

 

Ze života

Panáček
Autor: Tomáš Němčík

s
Autor: archiv

Svérázná autobiografická výpověď o celoživotním boji se závislostí na alkoholu. Autor v ní věrně popisuje, jak alkohol plíživě začal ovládat jeho život a jak z mladické revolty přerostl nejprve v životní styl a poté v temného démona, který z něj udělal loutku a vzal mu nejen zdraví, ale i touhu žít.
Cena: 199 Kč

 

Vstát znovu se slepicema
Autor: Josua Ferris

s
Autor: archiv

Paul O’Rourke má slušnou zubařskou praxi a k ní ještě slušnější krizi středního věku. Když si někdo přisvojí jeho totožnost a začne si jeho jménem zakládat pohoršující webové stránky, najednou mu přestane být jasné, kdo vlastně je. A pátrání po podvodníkovi ho postaví před otázku, jestli „ten druhý“ vlastně není lepší Paul O’Rourke než on.
Cena: 299 Kč

 

Pro milovníky bondovek

Sólo
Autor: William Boyd

s
Autor: archiv

Píše se rok 1969. James Bond – britský zvláštní agent 007 – právě oslavil pětačtyřicáté narozeniny a dostane neobvyklý úkol: má se vypravit do neklidného západoafrického státečku Zanzarim, aby zneškodnil vzbouřence, kteří ohrožují zdejší režim.

V Zanzarimu se zvrtne všechno, co se zvrtnout může, a navzdory splněnému úkolu v agentovi 007 zůstane pachuť a touha po pomstě. Aby se jich zbavil, nezbývá mu než pustit se do sólové akce.
Cena: 299 Kč

 

Neuvěřitelné osudy

Bratři Wrightové
Autor: David McCullough

s
Autor: archiv

Dva neznámí bratři pocházející z Ohia změnili jednoho zimního dne roku 1903 na Vnějších mělčinách Severní Karolíny běh dějin. Okolnímu světu trvalo nějaký čas, než vůbec uvěřil, co se vlastně přihodilo: nastoupil věk létání motorem poháněných strojů těžších než vzduch s pilotem na palubě. Kdo byli tito muži a jak bylo vůbec možné, že dokázali to, co dokázali?
Cena: 399 Kč

 

Steve Jobs: Zrození vizionáře
Autoři: Schlender Brent, Tetzeli Rick

s
Autor: archiv

Poznejte skutečného Steva Jobse v knize, která se pár dnů po vydání stala světovým bestsellerem! Kniha přináší nová fakta, dosud nezveřejněné vzpomínky a rozhovory a zcela mění zažitý způsob vnímání této mimořádné osobnosti naší doby. Sledujte Jobsův vývoj od lehkovážného povýšence k vizionářskému vůdci!
Cena: 399 Kč

 

Karel Zeman
Autor: Ludmila Zemanová a Linda Zeman Spaleny

s
Autor: archiv

Kouzelník filmového plátna Karel Zeman ožívá společně se svými hrdiny na stránkách knihy napsané na jeho počest.
Cena: 690 Kč

 

Pro milovníky vojenské historie

Velmistři špionáže
Autor: Karel Pacner

s
Autor: archiv

Karel Pacner odkrývá tajemství špionážních operací, zákulisí tajných služeb a přináší nová fakta a nové souvislosti světových dějin moderní historie. I známé historické události se mohou jevit na pozadí rozkrytých operací tajných služeb v jiném světle! A tyto příběhy jsou skutečné a mnohdy napínavější a spletitější, než jaké by si dokázali vymyslet autoři špionážních románů.
Cena: 299 Kč

 

Přišel befel od císaře pána
Autor: Pavla Horáková, Jiří Kamen

s
Autor: archiv

Unikátní kompozice z deníků, pamětí a korespondence českých vojáků z první světové války, doplněná svědectvími jejich příbuzných v zázemí. Hlavní dějový proud knihy tvoří dosud nepopsané osudy devíti vojáků, jejichž příběhy zasahují do několika válečných let na různých frontách.

Texty ilustrují autentické fotografie, pohlednice, korespondenční lístky, kresby a reprodukce rukopisů a tištěných dokumentů.

 

Pro všechny

Filmové příběhy
Autor: Zdeněk Svěrák

s
Autor: archiv

Beletristické zpracování filmových povídek – předloh k filmům Kolja, Obecná škola a Vratné lahve, plus Po strništi bos, která na své filmové zpracování teprve čeká. Typický humor Zdeňka Svěráka a hravost, se kterou své knihy píše, slibují poutavé čtení.
Cena: 299 Kč