Postýlka se stane královstvím vašeho děťátka

Dětská postýlka je pro většinu dětí útočištěm i královstvím. Právě tady bude trávit nejvíc času, tedy když nepočítáme maminčinu náruč. Aby se mu v ní dobře leželo, a ještě lépe spinkalo, je třeba ji dobře vybavit.

Kromě samotné postýlky je třeba koupit rošt, matraci, chránič na matraci, dětské prostěradlo, lůžkoviny a povlečení. Vše by mělo být vhodné i pro děti.

Zaměřeno na prostěradlo

Prostěradlo má své místo v každé posteli, dětskou postýlku nevyjímaje. Během jeho výběru ale můžete narazit na to, že nevíte, jaké vybrat. Stejně jako v případě povlečení je na trhu hned několik velikostí a materiálů. Jak vybrat to pravé dětské prostěradlo?

Tip číslo jedna: Změřte si matraci

Spánkem tráví děti většinu dne, musíme jim pro něj připravit ty nejlepší podmínky. Pro kvalitu spánku je velmi důležitá jak správně vyvětraná místnost, tak třeba i výběr prostěradla. To by na matraci mělo perfektně padnout, nesmí ji nijak deformovat.

Víte, že matrace pro děti mohou mít různé velikosti? Do dětské postýlky patří většinou matrace o rozměrech 60 x 120 cm, výjimkou ale nejsou ani rozměry 70 x 140 cm? Rozměry prostěradel jsou stejné.

Autor: MIONET s.r.o.

Tip číslo dva: Jaký materiál zvolit?

Dalším důležitým parametrem pro výběr prostěradla pro děti je materiál, ze kterého je vyrobeno. Setkat se můžete s:

  • Dětským froté prostěradlem vyrobeném z 80 % bavlny a 20 % polyesteru, díky kterému je pružné a dokonale obemkne matraci. Když vsadíte na kvalitní froté prostěradlo, můžete ho bez obav prát na 60 °C.
  • Dětským jersey prostěradlem, které je vyrobené z 95% bavlny a 5% elastanu. Je dokonale pružné právě díky elastanu, navíc má po celém obvodu všitou gumu.
  • Dětským bavlněným prostěradlem z kvalitní hladké 100% bavlny s všitou napínací gumou po celém obvodu.

Tip číslo tři: A co barva?

Barvu vybírejte tak, aby dítě nedráždila, zároveň také ladila s ostatním vybavením dětského pokoje. Klidně můžete vsadit i na veselé dětské motivy. Když bude dítě v postýlce ležet na bříšku, bude je rádo zkoumat.

Tip na závěr: Zvažte i nákup chrániče matrace

Prostěradlo v dětské postýlce dostává pořádně zabrat, stejně jako matrace a povlečení. Hlavně během noci často dojde k malé nehodě, přes den se do postýlky zase raz dva vylije pití a vysypou se drobečky. Ideální tak je do postýlky pořídit i nepropustné prostěradlo nebo chránič matrace.