Počítání věku psů

Psí věk se počítá úplně jinak. Přesný přepočet z lidského na psí věk bychom hledali jen velmi složitě. Zpočátku psi stárnou velmi rychle. Takové štěně ve věku dvou měsíců fakticky odpovídá dvouletému dítěti. Pes mající jeden rok v podstatě koresponduje s věkem šestnáctiletého puberťáka. Naopak dvouletý pes je starý stejně jako člověk dosáhnuvší věku 24 let.

Po dosažení třetího roku věku už je pes starý jako třicetiletý člověk. Následně už se proces stárnutí jakoby zpomaluje. S přibývajícím rokem je zapotřebí přidat také 5 až 6 let lidských. Obecně se také hovoří o tom, že menší psí plemena stárnou pomaleji. Jako příklad můžeme u psa uvést věk 10 let. Zatímco u malého plemena o hmotnosti do 40 kg má tento pes v přepočtu 64, větší plemeno už 87 let.

Stárnoucímu pejskovi začne chybět kolagen

 Stejně jako lidé, i psi začnou v průběhu svého života v důsledku stárnutí ztrácet kolagen. U nás lidí užívají kolagen především hodně aktivní lidé. Tradičně se prodává kolagen pro sportovce, ale také pro lidi, kteří si chtějí užívat pohybu bez bolesti a s maximálním možným komfortem. Nedostatek kolagenu se u člověka může projevovat snížením kvality vlasů, kůže apod. U psů se setkáváme nejčastěji s minimalizací kvality srsti, kůže či drápků. Kolagen tvoří jednu z nejdůležitějších bílkovin v organismu savců. Tvoří až okolo 30 % tkáně bílkovinného charakteru v organismu zvířete a zhruba 70 % kůže. V současné době již naštěstí lze doplnit kolagen do těla vašeho pejska vcelku jednoduchým způsobem.  

Vysoce kvalitní kolagen pro psy

Výbornou volbu pro skvělý vzhled a optimální pohyb vašeho pejska je kolagen pro psy. Vybírat tuto kloubní výživu velmi pečlivě se vyplatí. Určitě narazíte na nejkvalitnější kolagen, jenž se na trhu nachází. Naším tipem je Incapet Collagen.  

Autor: Inca Collagen

Jak pomáhá psům kolagen?

 Dodávání kolagenu starším pejskům je velmi důležité. Dokáže totiž posílit:

- chrupavky,

- kosti,

- klouby

- a měkké tkáně.

Podáváním kolegu pomáháte vašemu mazlíkovi předejít různým onemocněním pohybového aparátu včetně dysplazie kloubů či artritidy. Velmi důležité je také doplnění kloubní výživy u psů trpících rozvinutými onemocněními pohybového aparátu. Zapomenout nelze ani na nepostradatelnou roli kolagenu při regeneračním procesu po zraněních kostí a kloubního aparátu. Srst staršího pejska, kterému je podáván kolagen, bude i nadále lesklá a hustá.

A stravitelnost samotného kolagenu? Zmiňovaný Incapet Collagen je v prášku a přidává se jednoduše psům do krmiva každý den. Jedná se o produkt známé značky Inca Collagen. Incapet Collagen je prémiový třísložkový hydrolyzovaný kolagen určený pro různá zvířata, tedy nejen psy, ale i koně, kočky a další. S trochou nadsázky lze říct, že jeho vysoká kvalita byla otestována již na lidech.