Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Máte v blánu bujaré oslavy konce roku? Nezapomeňte na občerstvení!

/
  • Vyzkoušejte zajímavé recepty na občerstvení na Silvestra.
    29. prosince 2016 ● 10:00

    Alkohol dovede člověka pěkně potrápit. Rozhodně nic nezkazíte, když ho budete průběžně zajídat chutnou krmí... A vyzkoušet můžete například tyhle snadné a neotřelé recepty, které vy i vaši hosté v rpůběhu večera určitě oceníte!

  • 1.

    Lososové kuličky

    POTŘEBUJEME: 200 g uzeného lososa, 2 vejce, 1 malou cibuli, 1 lžíci pohankové nebo špaldové mouky, čerstvě nasekané bylinky (petrželka nebo pažitka), sůl.

    POSTUP: Uzeného lososa rozdrobíme do misky, přidáme k němu nadrobno nakrájenou cibulku, vejce, mouku, bylinky a sůl. Vše pořádně promícháme a pomocí rukou tvoříme malé kuličky. Ty pak vyskládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 20 až 25 minut.

    Lososové kuličky.
    Autor: scom, papei

  • 2.

    Bramborové muffiny

    POTŘEBUJEME: 4 velké brambory, 1 vejce, sůl, pepř, olivový olej, vajíčkový salát.

    POSTUP: Brambory oloupeme a na struhadle je nastrouháme nahrubo. K nastrouhaným bramborům přidáme vejce, sůl, pepř a vše pořádně promícháme. Formu na muffiny vymažeme olivovým olejem. Z nastrouhaných brambor vytvoříme v každé formičce malé košíčky. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25 až 30 minut do zlatova. Upečené bramborové muffiny necháme vychladnout a poté je plníme vajíčkovým salátem. Ozdobíme pažitkou nebo řeřichou a můžeme podávat.

    Bramborové muffiny.
    Autor: scom, papei

  • 3.

    Sýrové muffiny

    POTŘEBUJEME: 1 a ½ hrnku celozrnné mouky, ¾ hrnku mléka, 2 vejce, šunku nakrájená na kostičky, 1 malou cibuli, 1 hrnek nahrubo nastrouhaného sýru, listový špenát, olivový olej, ½ sáčku prášku do pečiva, sezamová semínka, sůl, pepř.

    POSTUP: Na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte šunku, listový špenát a vše nechte restovat cca 5 minut. V míse smíchejte mouku, mléko a vejce. Přidejte orestovanou směs, nahrubo nastrouhaný sýr, kypřící prášek, sůl, pepř a vše pořádně promíchejte. Těstem naplňte formu na muffiny, posypte je sezamovými semínky a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 25 až 30 minut.

    Sýrové muffiny.
    Autor: scom, papei

  • 4.

    Pizza šneci se salámem, špenátem a balkánským sýrem

     

    POTŘEBUJEME: listové těsto, 350 g salámu, rajčatová omáčka, 4 hrsti baby špenát, 100 g balkánského sýru.

    POSTUP: Listové těsto rozválíme, potřeme ho rajčatovou omáčkou a poklademe salámem. Vše zasypeme nastrouhaným balkánským sýrem a listovým špenátem. Těsto zarolujeme a roládu nakrájíme na tlusté plátky. Kolečka pak vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Šneky pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15 až 20 minut do zlatova.

    Pizza šneci se salámem, špenátem a balkánským sýrem.
    Autor: scom, papei

  • 5.

    Nivová pomazánka s vlašskými ořechy

     

    POTŘEBUJEME: 200 g nivy, hrst mletých vlašských ořechů, balení polotučného tvarohu.

    POSTUP: Nivu nastrouháme, přidáme ořechy a tvaroh a rozmixujeme. Jednohubku můžete dozdobit kuličkou hroznového vína.

    Nivová pomazánka s vlašskými ořechy.
    Autor: scom, papei

  • 6.

    Jemná vajíčková pomazánka s jogurtem

     

    POTŘEBUJEME: několik lžic másla, 5 až 6 vajec natvrdo, kelímek bílého jogurtu, 1 lžička plnotučné hořčice, sůl a pepř, 1 středně velká cibule, jarní cibulku a kopr na ozdobení.

    POSTUP: Vajíčka je třeba rozdělit na bílek a žloutek. Nejprve zpracujeme žloutek utřením s máslem. Dále přidáme hořčici, jogurt a dohladka vymícháme. Bílky, cibule a pažitka se následně nakrájí nadrobno a vmíchají se do již připravené směsi. Nakonec dochutíme solí a pepřem a necháme lehce zatuhnout v lednici zhruba 30 minut.

    Jemná vajíčková pomazánka s jogurtem.
    Autor: scom, papei

  • 7.

    Pažitkovo-sýrové kuličky

     

    POTŘEBUJEME: 100 g lučiny, 60 g nivy, čerstvou pažitku, kulaté krekry.

    POSTUP: Nivu rozmačkáme vidličkou. Promícháme s lučinou a mezi dlaněmi vyválíme kuličky o velikosti pětikoruny. Kuličky obalíme v nakrájené pažitce. Servírujeme na krekrech.

    Pažitkovo-sýrové kuličky.
    Autor: scom, papei

Dnešní horoskopy