Nastává deální doba pro teplé nápoje! Tyhle si zvládnete připravit i sami doma
-
Venkovní teploty už se pohybují kolem nuly a míchaným nápojům s ledem dala už asi většina z nás vale. Zoufat ale nemusíte, protože nastává ta pravá doba pro nápoje, které zahřejí! Není to nic složitého a chuťové buňky zaručeně potěší. Vyzkoušejte tyto originální recepty a užijte si kombinaci výborné chuti a hřejivého pocitu. Zvládnete si je navíc během chvilky bez problémů připravit sami doma!
- 1.
Baileys Milk Punch
Budete potřebovat:
- 40 ml Baileys Original
- 20 ml karibského rumu
- 120 ml mléka
- 10 ml cukrového sirupu (příp. sirup s příchutí)
- muškátový oříšek/skořici
Postup:
Ve sklenici na horké nápoje ohřejte mléko, postupně přidejte všechny ingredience a promíchejte. Můžete podle vlastního vkusu a chuti dozdobit špetkou muškátového oříšku nebo skořice.
- 2.
Svařený cider
Budete potřebovat:
- ½ litru cideru
- koření (hřebíček, skořici)
- podle libosti nakrájené jablko, pomeranč nebo ananas
Postup:
Do hrnce nalijte ½ litru (nebo jiné množství podle vlastní potřeby) cideru a přidejte koření. Pomalu zahřívejte na 70 – 75 °C. Ne více, aby nevyprchal alkohol. Prohřátí spolehlivě zbaví jablečný cider bublinek a dodá nápoji příjemně podmanivou jablečnou vůni a chuť. Doslaďte podle chuti hnědým cukrem nebo medem a nazdobte dle fantazie kousky jablka, pomeranče nebo ananasu.
- 3.
Hot Tennessee Toddy
Budete potřebovat:
- 1 díl Jack Daniel’s
- lžíci medu
- skořici
- horkou vodu
Postup:
Nalijte whiskey Jack Daniel’s do silnostěnné sklenice nebo hrnku. Přidejte med, skořici a citrónovou šťávu. Zalijte horkou vodou a promíchejte. To je celé!
- 4.
Královská horká čokoláda
Budete potřebovat:
- 150 g čokolády s obsahem kakaa nad 60 %
- 250 ml mléka
- 1 zarovnanou lžičku solamylu
- vanilku, skořici nebo mátu na dochucení
Postup:
V nádobě s dvojitým dnem rozehřejte čokoládu přibližně na 50 °C. V druhé nádobě přiveďte k varu mléko a pak jím za stálého míchání zalévejte rozehřátou čokoládu. V troše vody rozpusťte solamyl a přidejte ho k mléčné čokoládě na zahuštění; směs neustále důkladně promíchávejte. Podle libosti ji můžete ještě dochutit, třeba vanilkou, skořicí nebo mátou.
- 5.
Čokokáva s chilli
Budete potřebovat:
- 2 lžičky instantní kávy
- 75 g tmavé čokolády s chilli
- 250 ml mléka
- 1 lžíci krupicového cukru
- případně 1 lžičku kukuřičného škrobu
- mléčnou pěnu
- nastrouhanou čokoládu
- pokrájenou chilli papričku bez semínek na ozdobu
Postup:
Asi 2/3 čokolády nalámejte a dejte spolu s mlékem, cukrem a kávou do rendlíku. Na mírném ohni za stálého míchání nechte čokoládu zcela rozpustit. Pokud máte rádi hustou čokoládu, přimíchejte 1 lžičku škrobu a povařte do zhoustnutí. Rozdělte do dvou sklenic. Přidejte horké napěněné mléko a ozdobte nastrouhanou čokoládou a chilli.