18. duben 2019
Svátek slaví Valérie, zítra je Velký pátek / Rostislav

Nastává deální doba pro teplé nápoje! Tyhle si zvládnete připravit i sami doma

/
  • Zima je ideální dobou pro výborné teplé nápoje.
    6. prosince 2016 ● 10:00
     

    Venkovní teploty už se pohybují kolem nuly a míchaným nápojům s ledem dala už asi většina z nás vale. Zoufat ale nemusíte, protože nastává ta pravá doba pro nápoje, které zahřejí! Není to nic složitého a chuťové buňky zaručeně potěší. Vyzkoušejte tyto originální recepty a užijte si kombinaci výborné chuti a hřejivého pocitu. Zvládnete si je navíc během chvilky bez problémů připravit sami doma!

  • 1.

    Baileys Milk Punch

    Budete potřebovat:

    • 40 ml Baileys Original
    • 20 ml karibského rumu
    • 120 ml mléka
    • 10 ml cukrového sirupu (příp. sirup s příchutí)
    • muškátový oříšek/skořici

    Postup:

    Ve sklenici na horké nápoje ohřejte mléko, postupně přidejte všechny ingredience a promíchejte. Můžete podle vlastního vkusu a chuti dozdobit špetkou muškátového oříšku nebo skořice.

    Baileys Milk Punch.

  • 2.

    Svařený cider

    Budete potřebovat:

    • ½ litru cideru
    • koření (hřebíček, skořici)
    • podle libosti nakrájené jablko, pomeranč nebo ananas

    Postup:

    Do hrnce nalijte ½ litru (nebo jiné množství podle vlastní potřeby) cideru a přidejte koření. Pomalu zahřívejte na 70 – 75 °C. Ne více, aby nevyprchal alkohol. Prohřátí spolehlivě zbaví jablečný cider bublinek a dodá nápoji příjemně podmanivou jablečnou vůni a chuť. Doslaďte podle chuti hnědým cukrem nebo medem a nazdobte dle fantazie kousky jablka, pomeranče nebo ananasu.

    Svařený cider

  • 3.

    Hot Tennessee Toddy

    Budete potřebovat:

    • 1 díl Jack Daniel’s
    • lžíci medu
    • skořici
    • horkou vodu

    Postup:

    Nalijte whiskey Jack Daniel’s do silnostěnné sklenice nebo hrnku. Přidejte med, skořici a citrónovou šťávu. Zalijte horkou vodou a promíchejte. To je celé!

    Hot Tennessee Toddy

  • 4.

    Královská horká čokoláda

    Budete potřebovat:

    • 150 g čokolády s obsahem kakaa nad 60 %
    • 250 ml mléka
    • 1 zarovnanou lžičku solamylu
    • vanilku, skořici nebo mátu na dochucení

    Postup:

    V nádobě s dvojitým dnem rozehřejte čokoládu přibližně na 50 °C. V druhé nádobě přiveďte k varu mléko a pak jím za stálého míchání zalévejte rozehřátou čokoládu. V troše vody rozpusťte solamyl a přidejte ho k mléčné čokoládě na zahuštění; směs neustále důkladně promíchávejte. Podle libosti ji můžete ještě dochutit, třeba vanilkou, skořicí nebo mátou.

    Královská horká čokoláda

  • 5.

    Čokokáva s chilli

    Budete potřebovat:

    • 2 lžičky instantní kávy
    • 75 g tmavé čokolády s chilli
    • 250 ml mléka
    • 1 lžíci krupicového cukru
    • případně 1 lžičku kukuřičného škrobu
    • mléčnou pěnu
    • nastrouhanou čokoládu
    • pokrájenou chilli papričku bez semínek na ozdobu

    Postup:

    Asi 2/3 čokolády nalámejte a dejte spolu s mlékem, cukrem a kávou do rendlíku. Na mírném ohni za stálého míchání nechte čokoládu zcela rozpustit. Pokud máte rádi hustou čokoládu, přimíchejte 1 lžičku škrobu a povařte do zhoustnutí. Rozdělte do dvou sklenic. Přidejte horké napěněné mléko a ozdobte nastrouhanou čokoládou a chilli.

    Čokokáva s chilli

    Fotogalerie
    6 fotografií

1080p 720p 360p
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy