Co vyžadovat?
Odborná pedikúra poskytuje kompletní péči o nohy. Znamená to tedy, že vám bude odstraněna zrohovatělá pokožka z chodidel, ošetřeny otlaky, kuří oka a to i ta hluboká, odborně ošetřeny vrůstající nehty tak, že odcházíte bez bolesti, regenerace suché pokožky, pokud je to aktuální a rekondiční masáž chodidel. Tyto úkony jsou základní a rozhodně je musí zvládat každá kvalifikovaná  pedikérka, či pedikér.

Nadstandard
Za nadstandardní služby lze považovat poradenství při výběru obuvi, ortopedických vložek, ortopedických pomůcek pro srovnání nášlapu, regenerační a léčebné zábaly nohou pro podporu prokrvení, kloubů pokožky, atd.  Dále pak např. stimulace reflexních plošek a masáže související s nezdravým nášlapem.

Když krvácíte
Pokud dojde ke krvavému poranění, není to na pedikúře běžná rutina a pedikér má udělat zápis o této události, který klient podepíše.  Zápis potom může být použit v případě, že by se klient musel dále léčit (např. zhnisání ranky, špatná hojivost apod). Pozor, na pedikúře nesmí být klientům podávána žádné léky (dobrůtku nebo sekt samozřejmě odmítat nemusíte).

Hygiena je základ
Nástroje by měly být z kvalitního kovu, protože musí být pravidelně sterilizovány ve  schválených sterilizátorech a po každém klientovi jsou nástroje dezinfikovány.
Je tedy jasné, že pokud pedikérka pracuje s nástroji, které běžně koupíte v drogerii, není hygiena zaručena, protože takové nástroje rozhodně nevydrží často sterilizaci a desinfekci.
Hlídejte si také pilníčky. Pokud jsou papírové, chtějte nový a průběžně dezinfikovaný. Kožní mykózy jsou velice úporné a je velmi snadné je získat.

Proč k odborníkům?
„Pedikúru bychom si měli dopřávat alespoň 1x za měsíc, abychom předcházeli zdravotním komplikacím v podobě zarůstajících nehtů nebo otlaků, ze kterých se následně mohou vyvinout kuří oka,“ říká Alena Jírů z Kliniky krásy Anděl. „Některé zákroky není možné dělat doma, například v případě zarůstajících nehtů  umí šikovná pedikérka nehet vypodložit tak, že se nadzvedne, netlačí a nezarůstá. Kdy nehet poproste, je problém zpravidla vyřešen.“

Zdroj: www.klinikakrasyandel.cz