Celosvětově známý sýr Philadelphia se rozhodl ve spolupráci se zámkem Loučeň uspořádat nezapomenutelný den v prostředí barokního zámku. Král Mlsoň ve prospěch všech návštěvníků moudře rozhodl o tom, že vstup pro všechny příznivce dobrého jídla a zábavy bude zdarma. Všem, co se stanou součástí této jedinečné kulinářské říše, bude umožněno zapojit se do programu, který bude zaměřen na ochutnávku vybraných specialit. Zejména výrobků od sýru Philadelphia, České medotéky, Lahůdkářství Cajthaml, uzenin Krásno, společnosti Novepa, paštik Pâté du Chef či značek Veselá zvířátka, Milkin a Krajanka. Na stáncích budou v prodeji Krkonošské sejkorky, Řepánky či Štramberské uši. Většina stánků si připravila kromě ochutnávek i kulinářské soutěže pro děti.

Autor: www.philly.cz

Pro malé návštěvníky je připraveno pohádkové putování, ve kterém se setkají různými pohádkovými bytostmi a dostanou jedinečnou šanci splnit si nimi nevšední úkoly. Pokud jej splní, samotný král Mlsoň je odmění Řádem šunky zlaté. Pro děti jsou i mimo soutěžní disciplíny připraveny různé úkoly a pohádková představení, sklizeň bonbónovníku či oblíbené labyrintárium a lanové centrum zámku.

Autor: www.philly.cz

Účastníci gurmánských oslav se mohou zapojit do napínavého souboje kuchařských dvojic, který pořádá sýr Philadlephia. Do soutěže „Gurmánské vaření s Philadelphií“ se mohli všichni přihlásit prostřednictvím facebookových stránek sýru www.facebook.com/phillycz., která probíhala koncem září. Výherci této soutěže budou bojovat ve finále při Gurmánských slavnostech. Ale i další odvážlivci se mohou zapojit přímo na místě a budou mít šanci předvést své kuchařské umění a získat hodnotné ceny. Nejen tato soutěž je zaměřena na kuchařské řemeslo. Královský kuchař předvede pod modrou oblohou živou kulinářskou show, která poodhalí tajemství královských a pohádkových pokrmů.