Kde se vzal?

Mateřství se samozřejmě oslavovalo vždycky, ale myšlenka pravidelných mezinárodních oslav vznikla až v roce 1907. O pět let později vyhlásil prezident  USAWilson první oficiální oslavu Dne matek, konající se druhou květnovou neděli a v roce 1923 se začal Svátek matek slavit i v Československu.  Po druhé světové válce musel ustoupit oslavám MDŽ, ale dnes už je znova na výsluní zájmu. 

Čim potěšit maminky? Tipy pro děti i partnery:

Blistex Lip Brilliance
Krásně voní, skvěle chutná, ošetřuje rty a dodává jim lesk i barvu.
72 Kč

Maminky musí být zdravé…
Pohár života s goji
Pohár je vhodný jako snídaně, přesnídávka i hlavní jídlo, čistí organismus, posiluje imunitu a pomáhá při hubnutí. Potěší i babičky
Cena: 113 Kč

Lehounký jako pírko
Lehký letní šál patří do šatníku každé ženy. Ochrání krk při větru, oživí jednobarevní outfit a má své místo na módním poli už několik let.
Cena: 249 Kč, prodává F&F

Jako od Karkulky
 Večer mamince zpříjemněte sektem Rosé demi sec. Šumivé víno lososově růžové barvy se svěží ovocnou vůní a polosuchou chutí určitě potěší.
Cena: 135 Kč

Aby byla krásná
Každá žena právě teď ocení kvalitní ochranu před sluníčkem. Dermacol voděodolný tónovací a ochranný pleťový fluid SPF 50 sjednotí barvu pleti, skryje nedokonalosti a dá se v teplých měsících použít místo make-upu.
Cena: 269 Kč

Vůně léta
Esprit Life summer edition
Vůně plná svěžesti, energie ideální na léto. Aroma liči, švestek a lesních plodů. Doplňují  nóty růže, gardénie a lotosového květu. 
299 Kč/30 ml

Na cesty i do práce
Dámská taška přes rameno Dakine Valet má nastavitelný a odepínatelný ramenní popruh, kapsu na notebook a vnitřní organizér. Lze ji připevnit na držadlo cestovního kufru jako příruční zavazadlo.
Cena: 1 480 Kč, prodává Spot-shop.cz

Domácí jogurt
Ráda si vaše maminka připravuje různé pochutiny sama? Tak to jí určitě příjemně překvapí digitální automatický jogurtovač Guzzanti GZ 700 se sedmi kelímky s víčkem. Dá se s ním vyrobit více než litr opravdového jogurtu.
Cena: 799 Kč, MALL.cz

Malý a šikovný pomocník do kabelky
Praktický tablet Lenovo A8-50 můžete své drahé pořídit i v její oblíbené barvě, např. v červené, modré, bílé nebo žluté. Hodí se pro poslouchání hudby nebo surfování po internetu. Tablet je ideální do kabelky, váží totiž pouhých 360 gramů, a vydrží nabitý až 8 hodin.
Cena: od 3 999 Kč

I mámy chtějí být sexy
Pokud máte svou partnerku »přečtenou« a běžně jí kupujete prádlo, neprohloupíte s fialovou luxusní krajkovou podprsenkou Charme.
Cena: 899 Kč

Sexy košilka
Elegantní a sexy košilka pro mladou maminku bude příjemným překvapením a zpestří zakončení romantického večera.
Cena: košilka 439 Kč, kalhotky 429 Kč, prodává timo.cz

Pro maminky do vany
Dortíček do koupele  89Kč
Pěnová koupel/Bomba  49 Kč
Mýdlo v krabičce 129 Kč
Konfety lahvička  129 Kč
Albi