Potřebujete: 8 ks paprikových lusků - bílé nebo světle žluté letní papriky, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 150 g mletého vepřového, 150 g mletého hovězího, 3 vejce, 2 lžičky soli, půl lžičky mletého černého pepře, hrnek studené uvařené rýže, 60 g strouhanky, 250 ml vody na podlití, lžíci sádla na vymazání pekáčku.

Postup: Náplň do plněných paprik: Uvařte rýži a nechte ji zcela vychladnout. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Oloupaný česnek utřete. Do větší mísy dejte oba typy mletého masa, vejce, strouhanku. Přidejte rýži, česnek, sůl a pepř. Rychle a důkladně vymíchejte masovou fáš.

Papriky omyjte, odřízněte vršek se stopkou a vyčistěte od semínek uvnitř lusků. Připravenou fáší naplňte připravené paprikové lusky. Nejlépe to půjde lžičkou s dlouhou rukojetí. Náplň mírně upěchujte.

Pekáček vymažte lžící sádla a naskládejte do něj naplněné paprikové lusky. Podlijte hrnkem vody. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C (dolní a horní ohřev) zhruba 40 minut. Za tu dobu jejich povrch lehce zezlátne. Papriky podlijte hrnkem vody nebo vývaru; během pečení papriky výpekem asi dvakrát polijte.

Tip: K plněným paprikám se nejlépe hodí rajská omáčka a klasický kynutý knedlík, případně dušená rýže.

 

Video
Video se připravuje ...

Recept na klasické lečo Videohub/recepty

Fotogalerie
3 fotografie