Na své první dítě se manželé moc těšili. Vše bylo v absolutním pořádku až do porodu… Arianka se narodila s oboustranným rozštěpem patra a vzácnou genetickou vadou.  Kdyby ale tohle bylo to nejhorší… „Když nás propouštěli z nemocnice, byli jsme tak šťastní. Po pár hodinách doma se Ariance přitížilo a museli jsme zpátky do nemocnice,“ popisuje maminka Jana.

Nepřála bych to žádné mámě...

Arianka krvácela do mozkových komor a musela být uvedena do umělého spánku. „Nikdo nevěřil, že se ještě někdy probudí. Křik, pláč, bolest a opět hromada otázek, které ale lékaři nedokázali zodpovědět. Žádné mámě na tomhle světě bych nepřála, aby seděla u postýlky svého dítěte a prosila ho, aby zůstalo s ní,“ vzpomíná na těžké okamžiky paní Jana.

Holčička přežila, z nemocnice ale odcházela s drenáží v hlavičce, která jí odvádí mozkomíšní mok z mozku do bříška, s tracheostomií a nosogastrickou sondou, přes kterou přijímá potravu a tekutiny. Rodina se musela s novou situací poprat, a to včetně všech finančních těžkostí, které Ariančina nemoc přinesla.

Přes všechny prognózy se však děvčátku daří dobře. „Díky rehabilitacím se nám daří Arianku hnát dopředu. Je to společenská malá slečna s obrovskou silou a velkým srdcem,“ dodává maminka Jana. Příběh holčičky můžete sledovat také na stránkách Vaše srdce Ariance.

Sexy fotky pro dobrou věc

Finanční pomoc pro rodinu Arianky přinese charitativní kalendář pro milovníky rychlých strojů a spoře oděných krásek. „U focení jsem měl na starost to nejdůležitější, upravovat oblečení tak, aby krásně ladilo přímo na modelce Silvě, tak, aby zakrývalo ty správné partie, ale přitom to bylo sexy. Věříme, že se kalendáře prodá co nejvíc kusů, aby byla pomoc pro Arianku  co největší,“ usmívá se organizátor projektu Karel Žvátora. Kalendář lze zakoupit ZDE.

Video
Video se připravuje ...

Jak žádat o příspěvky v těhotenství? maminka.cz

Fotogalerie
9 fotografií