Používejte kondicionér

Kondicionér pomáhá snižovat známky poškození vlasů, proto se doporučuje používat jej při každém mytí hlavy.

Na mokré vlasy buďte opatrní!

Nedrhněte mokré vlasy ručníkem! Raději je do ručníku zabalte a vodu jemně vyždímejte. Pro rozčesávání mokrých vlasů je vhodný hřeben se širokými zuby – a čím je hříva hustší a delší, tím by měly být »zuby« větší a mít širší rozestupy.

Chraňte je před sluncem! 

Žhnoucí sluneční paprsky jsou zabijákem krásných vlasů, protože je oslabují. Po létě tak mohou z krásné hřívy zbýt jen prameny suchých »provázků«. Proto svou hřívu chraňte kloboukem, kšiltovkou či šátkem a také jí dopřejte speciální ochrannou kosmetickou péči. 

Nenamáhejte vlasy barvením

Horké sluneční paprsky, nízká vlhkost, chlorovaná či slaná voda, nešetrné zacházení. Vlasy v létě zkrátka často trpí, zvlášť když je ještě vystavujete působení chemie. Omezte proto v létě barvení vlasů, a pokud chcete změnit odstín, volte spíše šetrnější přeliv. Změnu barvy vždy svěřte do rukou odborníka! 

Pozor na extrémní teploty

Používání klasického fénu, kulmy nebo žehličky může vlasům škodit v případě, že je tyto přístroje vystavují extrémním teplotám. Proto při výběru vždy myslete na to, jak moc jsou tito stylingoví pomocníci přátelští k vaší kštici.

VIDEO: Víme, jaké letní účesy vám budou slušet. A nejsou vůbec složité!

Video
Video se připravuje ...

Víme, jaké letní účesy vám budou slušet. A nejsou vůbec složité! Videohub