Sušíme ihned po doprání

I když jsou pračky většinou vybavené signálem, že právě dopraly, často ho ve shonu běžného dne přeslechneme nebo ignorujeme a prádlo dáme sušit později, což je ovšem chyba, která znemožní, aby prádlo hezky vonělo. Jak známo, ve vlhku se daří plísním a prádlo navíc pochytá pachy z pračky, které se v ní za roky provozu chtě nechtě nastřádaly.

Autor: Procter Gamble - Rakona

Nenecháváme sušit dlouho na přímém a silném slunci

Ačkoli každý miluje suchou „sluneční“ vůni, intenzivní letní paprsky mohou naopak prádlu uškodit. Pokud ho necháte na slunci příliš dlouho, barevné kousky můžou přijít k úhoně a vyšisovat nebo ztratit barvu. A to ještě nepravidelně podle toho, jak bylo prádlo přehnuté na šňůře.

Autor: Procter Gamble - Rakona

Když začne déšť, raději převěste hned domů

Celá řada z nás doufá, že když začne deštík, brzy se zase vyčasí a prádlo rychle doschne. Pokud se jedná o krátký letní deštík, určitě to ničemu neublíží, problém spíše může být déle trvající déšť. Pokud předpověď vypadá, že bude pršet více hodin, je lepší prádlo raději hned sebrat a dosušit ho rovnou doma. Déletrvající mokré tkaniny jsou opět ideálním místem pro rozvoj nepříjemných zápachů.

Autor: Procter Gamble - Rakona

Větrané místo na domácí sušení

Sušit doma představuje jistotu, že prádlo nepodlehne povětrnostním vlivům. Přesto má také určitá pravidla – místo pro sušení by mělo být větrané, ideálně poblíž okna, šňůry by měly mít mezi sebou dostatečné rozestupy, aby se jednotlivé kousky prádla nedotýkaly a nemělo by být poblíž kuchyně, z které může snadno oblečení pohltit pachy. A co když se Vám stýská po jedinečné vůni prádla sušeného venku? Značka Lenor nyní přichází s novými avivážemi, které díky své unikátní technologii prádlu dodají vůni, jako by schlo venku na čerstvém vzduchu. Navíc má 2x koncentrovanější složení, takže s lahví o menším objemu vyperete stejný počet pracích dávek jako dříve! Což ve výsledku představuje i menší počet lahví na přepravu a menší spotřebu plastů, takže nové složení pomáhá i planetě.

Autor: Procter Gamble - Rakona