Trendy českých strávníků

Živočišné tuky omezila čtvrtina české populace a další čtvrtina to plánuje, konzumaci masa pak už snížili anebo v nejbližší době sníží zhruba tři Češi z deseti. Vyplývá to z průzkumu, který loni provedla agentura Ipsos spolu s Asociací společenské odpovědnosti. Trend zdravého životního stylu Čechů, který kopíruje zbytek Evropy i světa, dlouhodobě sleduje také společnost McDonald’s. Ta teď na českém trhu uvádí tři nové bezmasé pochoutky s názvem Veggie.

„Naší nabídkou se snažíme čím dál více odpovídat na specifické chuťové preference českých zákazníků. Víme třeba, že jejich jídelníček se bez kuřecích pokrmů neobejde a proto jsme od února rozšířili kuřecí nabídku o burger Crispy Chicken Deluxe nebo McMenu s kuřecími křídly. Pro ty, kteří se chtějí nebo musejí vyhnout lepku, je pak vhodnou volbou Naked burger, neboli burger bez housky s větším množství salátu. Také snídaňová nabídka dostala vloni novou podobu a zařadili jsme do ní bezmasou a fresh variantu oblíbeného McMuffinu – McMuffin s Lučinou, ředkvičkami a s rukolou,“ shrnuje Jitka Pajurková, ředitelka komunikace ve společnosti McDonald’s ČR a SR.

Autor: McDonald's

Burger, wrap a nebo salát?

V rámci řady Veggie si zákazníci mohou objednat burger, wrap a také salát. Kromě zeleninové placičky budou v burgeru i wrapu ještě čerstvé rajče a salát spolu se zcela novou jogurtovo-bylinkovou omáčkou Ranch, to všechno navrch s voňavým čedarem. Smažená zeleninová placička se objeví také v novém Veggie salátu, kde ji doplní cherry rajčata, čerstvá salátová směs, baby špenát a sýr Caesar.

Zelenina od A do Z

Složení Veggie placiček dominuje zelenina jako mrkev, petržel, hrášek, brokolice, cibule a zelené, červené i žluté papriky. Chuť je také doplněná o sýr ementálského typu, máslo, slunečnicová semínka, tortilla chipsy nebo bylinky. Samozřejmostí je také skutečnost, že Veggie placičky neobsahují palmový olej.

Naked burger a wrap
Autor: McDonald's

O společnosti McDonald's:

McDonald's aktuálně provozuje již 105 restaurací na českém trhu, kde působí již více než 25 let. První restaurace byla otevřena 20. března 1992 v pražské Vodičkově ulici. McDonald’s dlouhodobě usiluje o snížení dopadů provozu restaurací i aktivit svých dodavatelů na životní prostředí a podniká kroky, kterými se snaží na důležitost těchto otázek upozornit. Od roku 2000 společnost v České republice třídí veškeré obaly od zákazníků v restauracích. Obaly od dodavatelů či použitý olej z fritéz třídí již od roku 1992. Aktuálními změnami na cestě k šetrnějšímu provozování restaurací je v McDonald's odstranění plastových kelímků, přechod z plastových na papírová brčka a také nahrazení plastových příborů těmi dřevěnými. Ročně tím McDonald's předejde výrobě desítek tun plastu.