Kultovní seriály

Díky vlastní produkci AMC mají seriáloví fajnšmekři rozhodně z čeho vybírat. O popularitě seriálů jako jsou Živí mrtví nebo Perníkový táta svědčí mimo jiné i spin-offy, které už si také zvládly vybudovat věrnou fanouškovskou základnu. Mysteriózní a hororové seriály umí AMC skvěle. Je-li vám tento žánr blízký, pusťte si třeba seriál Preacher o texaském kazateli Jesse Custerovi, který začíná ztrácet svou víru, ale vstoupí do něj bytost Genesis, která mu propůjčí nadpřirozené schopnosti. Zkusit můžete také seriál Teror. První série volně zpracovává skutečnou tragickou událost, kdy dvě lodi Královského námořnictva HMS Terror a HMS Erebus v roce 1845 zamrzly v ledu v průběhu arktické expedice. Posádky obou lodí, čítající přes sto mužů, v nehostinných arktických podmínkách zahynuly. Vraky lodí byly objeveny až v roce 2016. Neradi se bojíte? Tak si raději pusťte třeba Zprávu o stavu manželství. Komedii o Louise a Tomovi, kteří se snaží zachránit svoje manželství pomocí párové terapie, na kterou chodí každý týden.  

Lednové novinky

Už v pondělí 4. ledna se také můžete těšit na premiéru druhé řady mysteriózního seriálu NOS4A2, natočeného podle stejnojmenného bestselleru Joe Hilla z roku 2013. Sledujte mrazivý hororový příběh, v němž proti sobě stojí umělkyně Vic McQueen, která má nadpřirozenou schopnost nacházet ztracené věci a nesmrtelný padouch Charlie Manx, který se živí dušemi dětí, které unáší do zvrácené Vánoční říše. V lednu také startuje v pořadí čtvrtá řada seriálu Fargo, který navazuje na stejnojmenný film bratří Coenů z roku 1996. Těšit se můžete na neotřelou přehlídku černého humoru a bizarních postaviček.

Filmový prosinec na AMC

AMC nejsou jenom kultovní seriály, ale i oscarové trháky a hollywoodské hvězdy. Každý den si můžete vychutnávat to nejlepší ze stříbrného plátna, ať máte rádi komedie, horory, akční filmy, anebo trochu romantiky.

Letos v prosinci si kultovní filmy můžete na AMC užívat jako nikdy předtím. Každý večer od 22 hod. poběží dva filmy hned po sobě a bez reklam. Těšit se můžete třeba na populární ságu Stmívání, akční hity Postradatelní nebo Kill Bill, i šarmantního a zábavného knihovníka Flynna Carsena.