Srovnávat sexuální život člověka podle barvy vlasů je poměrně běžné. „Málokdo asi neslyšel hodnocení, že blondýnky jsou sexy, zrzky jsou vášnivé a brunetky jsou nejlepšími partnerkami,“ říká odborník na sexuální problematiku Adam Durčák. Průzkumy o sexuálních návycích či milostném životě lidí podle jejich barvy vlasů pravidelně uveřejňuje například společnost SKYN Condoms. Ta třeba dříve zjistila, že lidé s černými vlasy nejčastěji používají webové seznamky a mají nejvíce sexu na jednu noc. Blonďáci a blondýnky zase nejraději ze všech zkoušejí pro milování netradiční místa a zrzkové a zrzky nejvíce touží po BDSM zážitku.

Další průzkum poměřoval barvu vlasů s frekvencí sexu a zjistil, že nejvíce sexu mají lidé blonďatí, následují je černovlasí, hnědovlasí a zrzaví.

Autor: Profimedia.cz

Zajímavý náhled na sexuální návyky lidí podle barvy vlasů přinesl průzkum i letos. Nejnovější studie byla provedena na reprezentativním vzorku 2000 lidí ve věku 18 až 39 let.

Bruneti a brunetky jsou opatrní, šedovlasí milují porno

Letošní náhled na spojení sexu s barvou vlasů působí velmi pestře. Z průzkumu vyplývá, že u lidí se zrzavými vlasy je nejvyšší pravděpodobnost, že přijdou o panictví už v 16 a méně letech. Řada lidí při sexu ráda poslouchá oblíbenou muziku, ale vůbec nejčastěji si milování zpestřují hudbou ti s černými vlasy.

Hnědovlasí lidé jsou zase velmi opatrní, neboť nejčastěji ze všech ostatních skupin používají hned několik forem ochrany proti početí. Blonďáci a blondýny zase vůbec nejčastěji zakončují sex romantickým mazlením.

„Nově se ovšem do průzkumu dostala i s ohledem na věkové složení respondentů neobvyklá šedá barva vlasů. Lidé s šedými vlasy jsou nejnáruživějšími diváky porna, tento zážitek si dopřávají průměrně patnáctkrát za měsíc,“ komentuje Adam Durčák.

Sexuální návyky podle znamení

U barvy vlasů ovšem v průzkumu nezůstalo. Do hledáčku se dostalo také propojení sexu a znamení zvěrokruhu. Lidé narození ve znamení Kozoroha tak například nejčastěji ze všech ostatních znamení předstírají orgasmus. Vodnáři zase vykazují silný sklon užívat si sex na hudebním festivalu. U Ryb je největší pravděpodobnost, že se budou nového partnera doptávat na jeho sexuální minulost. Berani mají nejsilnější tendence k sexu s kamarádem či kamarádkou.

Autor: Shutterstock

Býci se ze všech znamení nejčastěji vyhýbají sexu výmluvami na únavu. Blíženci zase nejméně ze všech zkoušejí v posteli něco nového a Raci rádi dráždí své ex partnery tím, že se vyspí s jejich kamarádem či kamarádkou. U Lvů je nejvyšší šance, že při každém milování použijí kondom. Panny si užívají nejvíce sexu, Váhy zase milují misionářskou polohu. Štíři jsou při milování nejméně slyšet a Střelci sledují nejvíce porna.

Fotogalerie
3 fotografie