Skalpel

Po skalpelu sáhněte v případě, že vám nehtové lůžko přiroste k nehtu. Jemně tímto nástrojem kůžičku odstraňte.

Kleště na vyštipování rohů

Tohle se snad už stalo každému – zarostlý okraj nehtu. Proto existuje tento pomocník. Dokulata okrouhlé nože těchto kleštiček vám pomohou ostrou špičku vyštípnout, a předejít tak zánětu a velkým problémům.

Kleště na nehty na nohou

Pokud máte velmi tvrdé nehty na nohou, těžko je zkrátíte jen nůžtičkami. Pozor ale, pracujte s kleštičkami opatrně, jsou velmi ostré a můžete se snadno zranit.

Co všechno má obsahovat dokonalá manikúra?
Autor: Profimedia.cz

Nůžky na nehty

Slouží k zastřihování konců nehtů. Mají zatočený tvar, takže nevytvoří ostré hrany. Některé, především větší manikúrní sety, mívají i masivnější model, ten je pak určený na celé nehty na nohou.

Vyštipovací kleště na nehty a kůžičku

Mají velmi ostrou špičku, se kterou přesně zaštípnete záděrku nebo přebytečnou kůžičku lůžka. Nikdy ji ale nestříhejte jen tak, ale jen když ruce nejprve necháte odmočit v lázni. Stará kůžička zbělí, a tu pak můžete odstranit.

Kleště na nehty

Používají se na zastřihávání přesného tvaru. Mají půlkruhové nože, se kterými dosáhnete pěkného, pravidelného, oblého kraje nehtů.

Ořezávač kůžičky

Nejste si jistá při vystřihávání nebo vyštipování staré kůžičky nehtového lůžka? Máte strach, že se zraníte? Pak sáhněte ve svém setu po ořezávači. Kůžičku nejdříve klasicky rozmočte a poté jednoduše ořízněte tu, která zbělala.

Zahrnovač kůžičky

Jak nehtové lůžko roste, je třeba ho »odtlačovat«, aby se nezmenšovala plocha nehtu a kůžička nepřirůstala na jeho povrch. Zahrnovač je dobrý pomocník, kterého určitě ve své manikúře musíte mít!

Pinzeta

Součástí většiny manikúrních setů bývá i pinzeta. Slouží například k odstranění nechtěných chloupků.

Pilník

Samotné stříhání nestačí, neboť nehet zůstane ostrý. Je třeba jeho hranu zapilovat a vyhladit. Konec pilníku, který je do špičky, můžete použít jako čistítko. Pokud máte dlouhé nehty, často se stane, že vám pod nimi ulpí špína, která nejde vymýt. A právě na to se hodí mít v manikúře takové čistítko, kterým vyškrábnete všechny nečistoty.