Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zimní sezona startuje: Zajeďte na lyže k sousedům

/
  • Lyžařská sezona se opět naplno rozjela
    Lyžařská sezona se opět naplno rozjela (Profimedia.cz)
    11. prosince 2019 ● 12:12

    Sněhová děla jsou připravena. Hoteliéři dali své resorty do pucu. Teď už musí jen zima ukázat, co nám letos připravila za sněhové podmínky.Češi už si zvykli jezdit za sněhem do zahraničí, i proto, že ceny skipasů jsou někde zejména pro rodiny velmi výhodné. 

  • 1.

    Zilertálské eldorádo pro velké i malé

    ...
    Autor: archiv

    Zillertal je největší lyžařské údolí na světě a zimní sezóna tu trvá do 10. dubna. Najdete tu celkem čtyři lyžařské regiony, k nejkrásnějším patří Zillertal Arena propojená s Zell-Gerlosem. Lyžařský areál se táhne přes čtyři vrcholy, nabízí 143 kilometrů skvěle upravovaných sjezdovek a 51 lanovek a vleků v nadmořské výšce mezi 580 a 2.500 metry nad mořem. Milovníci dlouhých sjezdů tu najdou nejdelší rakouskou sjezdovku do údolí s s rekordním převýšením 1.930 metrů. Nabízí obrovský lyžařský zážitek – a to v jednom kuse!  Navíc se není nutné vracet dolů do údolí kabinovou lanovkou, ale svištět z Übergangjochu  (2.500 m)  8,4 km bez přestávky až k údolní stanici střediska Zell am Ziller.

     

    V městečku Zell am Ziller najdete hotel Theresa, jehož kuchyně i wellness je vyhlášená v celém Tyrolsku. Na plavání ve venkovním, 25 metrů dlouhém bazénu s výhledem na sjezdovky také hned tak nezapomenete. Tento klasický rodinný hotel poskytuje perfektní hotelový komfort s útulnými pokoji a suitami v několika stylech a relax ve velkoryse pojatém wellness areálu s bazény, vířivkami a sedmi různými saunami.

     

    Ceny skipasů:

    jednodenní pro dospělé : € 55,50, pro děti € 25,-

    šestidenní platný v celém Zillertalu:  pro dospělé : € 266,50, pro děti € 120,-

  • 2.

    Z lyží do vyhřívaného jezera

    ...
    Autor: archiv

    Tady jste pravděpodobně ještě nebyli: okolí průsmyku Turracher Höhe (1.763 m)  na rozhraní Štýrska a Korutan patří mezi skvosty rakouských Alp, o kterém mnoho Čechů zatím neví. Výborně si zalyžujete bez choasu a hektiky alpských megastředisek, užijete nádherný relax a v minus patnácti si můžete zaplavat venku – ve vyhřívaném jezeře.

     

    S nástupem zimy se Turracher Höhe promění ve vynikající lyžařské středisko  (42 km sjezdovek a 14 lanovek a vleků), které umožňuje kromě zimních sportů v lyžařském areálu kolem jezera další pestré vyžití od horských pěších túr a výletů na sněžnicích až po běh na lyžích a bruslení na jezeře.     

     

    V hotelu Hochschober mohou hosté prožít adventní atmosféru v pohodě a se všemi malými extra, které hotel nabízí: Možnost zaplavat si i v zimě ve vyhřívané části jezera SeeBad při teplotě vody kolem 30°C, autentické orientální lázně Hamam uprostřed Alp nebo originální čínská věž, jako by stála přímo v Říši středu.   

    Zimní sezóna začíná 5. prosince.

     

    Ceny skipasů:

    jednodenní pro dospělé : € 48,50, pro děti € 24,-

    šestidenní platný v celém Zillertalu:  pro dospělé : € 251,-, pro děti € 126,-

  • 3.

    Cirkus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

    ...
    Autor: archiv

    Zrychlí se vám tep už při charakteristickém zvuku zacvaknutí vázání na každém novém vrcholu? Směle se řadíte k dynamickým lyžařům s touhou překonávat své vlastní limity na nových tratích? Pak vyrazte do lyžařského cirkusu Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn.

     

    Atmosféra jednoho z největších lyžařských resortů na světě vás pohltí, jakmile se při příjezdu do údolí před vámi rozvine rozlehlá náhorní plošina, kterou objímají dvoutisícové vrcholy. Přestože se v rakouských Alpách můžete dostat k vrcholům

     

    mnohem vyšším, Skicircus vás přesvědčí enormní délkou svých tratí a geniálním terénem. Je kompaktně propojený lanovkami a vleky, disponuje 140 kilometry modrých, 114 kilometry červených a 18 kilometry černých sjezdovek. 

     

    Až si dosyta užijete sjezdovek, jistě zatoužíte po klidném útočišti blízko sjezdovek. Takový hotel najdete v Leogangu. Před třemi roky byl na jeho nejslunnějším svahu znovu otevřen Hotel Puradies, z jehož dveří jste do pár minut na sjezdovce. V areálu s neuvěřitelnou rozlohou 500 tisíc metrů čtverečních si můžete vybrat ze tří typů

     

    ubytování od klasických pokojů přes deluxe suity ve dvou budovách po luxusní chalety.

     

    Ceny skipasů:

    jednodenní pro dospělé : € 56,50, pro děti € 28,-

    šestidenní platný v celém Zillertalu:  pro dospělé : € 278,-, pro děti € 139,-

  • 4.

    Jižní Tyrolsko - ve jménu slasti pro tělo a duši    

    ...
    Autor: archiv

    Do Dolomit v Jižním Tyrolsku se jezdí nejen za skvělými lyžařskými středisky. Pro hodně lidí je ještě větším lákadlem spojení jihotyrolské pohostinnosti s italským temperamentem, úchvatnou gastronomií a a nádhernou horskou přírodou.

     

    Z hlediska kochání patří k nejkrásnějším nejvýše položená pastvina v Evropě Seiser Alm, která se při dopadu prvních vloček mění na rozsáhlý lyžařský ráj, rozpínající se na ploše 52 kilometrů čtverečních. Vlezlo by se sem 8.000 fotbalových hřišť.

     

    Dřív byla Seiser Alm doporučována především rodinám s dětmi, neboť nenabízí příliš mnoho prudkých sjezdovek,ale s příchodem vykrojených lyží se ovšem její klientela razantně změnila a Seiser Alm se díky širokým a dlouhým tratím stala mekkou carvingu.

     

    Deset minut od nástupu na lanovku na Seiser Alm se nachází městečko Völs am Schlern.  

     

    Na nejvyšším místě je náměstíčko s kostelem a s ním sousedí hotel Turm. Věž, která dala hotelu Turm jméno a podle níž ho ve Völsu spolehlivě najdete, pochází ze 13. století. Dnes je tu věží pět a všechny jsou součástí hotelu s nezaměnitelným stylem.

     

    Moderní design v historických zdech, wellness areál s neskutečnou atmosférou, skvělá kuchyně, výhled na kulisu masívu Schlern – nadšení tu nebere konce.

     

    Budete unešeni uměleckou sbírkou rodiny Pramstrahler – najdete tu díla Picassa, Oskara Kokoschky i Paula Kleeho. Ve wellness areálu vyzkoušíte sennou lázeň připravenou ze sena z vlastních pastvin na Seiser Alm nebo další zajímavé procedury s vinnou matolinou nebo jablky. 

     

    Stephan Pramstrahler, hostitel a šéfkuchař v jedné osobě, držitel 14 bodů podle Gault Millaua je svými lahodnými kreacemi pověstný i za hranicemi Jižního Tyrolska. K vynikajícímu  jídlu patří dobré víno z vlastní vinice Der Grottnerhof, kde Stephan pěstuje klasické jihotyrolské odrůdy Weißburgunder, Gewürztraminer a Blauburgunder, takže máte-li rádi jihotyrolská vína, jste tu na správné adrese!  

     

    Ceny skipasů:

    jednodenní pro dospělé : € 57,-, děti do 8 let zdarma (narozené po30.11.2011) s platícím doprovázejícím dospělím

    starší osmi let € 35,-  šestidenní platný v celém Zillertalu:  pro dospělé : € 290,-, pro děti od osmi let € 203,-

Dnešní horoskopy