23. leden 2020
Svátek slaví Zdeněk, zítra Milena

Tři báječné večeře, které vás zahřejí: Brambory na pivu, vepřové s hruškami a zelňačka

/
  • Tři báječné večeře, které vás zahřejí: Brambory na pivu, vepřové s huškami a zelňačka
    26. listopadu 2019 ● 15:00

    Zahřejí, dodají vitamíny a navíc jsou báječně dobré. Máme pro vás tři rychlé recepty na neodolatelnou večeři, která se báječně hodí do chladných podzimních dní.

  • 1.

    Bramborová omeleta na pivě s klobáskou

    Potřebujete na 4 porce: 0,5 kg brambor, 3 dl tmavého piva, 2 cibule, 2 ostré klobásy, 2 stroužky česneku, 6 vajec, petržel kudrnka, slunečnicový olej, sůl, čerstvě mletý pepř

     

    Postup: Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a vložte do pekáčku. Osolte je, opepřete a zalijte je pivem. Nechte je péct při 200 °C, dokud nezměknou.

     

    Cibuli a klobásy nakrájejte na kolečka a s prolisovaným česnekem orestujte na oleji.

     

    Všechny suroviny poté smíchejte v míse s vejci, osolte je a opepřete a přeneste do pánve s nepřilnavým povrchem.

     

    Pečte na mírném plamenu dozlatova, pak vše zasypte petrželkou.

    Bramborová omeleta na pivě s klobáskou
    Autor: eklasa.cz

  • 2.

    Vepřové kotlety na hruškách

    Potřebujete na 4 porce: 4 vepřové kotlety, 200 ml kuřecího vývaru, 1 lžíce dijonské hořčice, 3 hrušky, 1 červená cibule, čerstvý rozmarýn, čerstvá šalvěj, 1 lžíce kmínu, slunečnicový olej, sůl, mletý pepř

     

    Postup: Kotlety z obou stran osolte a opepřete a z obou stran je také opečte v hluboké pánvi na slunečnicovém oleji – z každé strany cca 4 minuty. Poté je z pánve vyjměte.

     

    Do pánve dejte na plátky pokrájené hrušky a nakrájenou cibuli. Ingredience orestujte, osolte a opepřete a přidejte bylinky a kmín.

     

    Do směsi přidejte vývar smíchaný s hořčicí a nechte ho krátce provařit.

     

    Poté do pánve opět vložte kotlety a nechte vše na mírném plamenu probublávat cca 5 minut.

    Vepřové kotlety na hruškách
    Autor: eklasa.cz

  • 3.

    Zelňačka

    Potřebujete na 5 porcí: 1 balíček bílého kysaného zelí, 1 litr zeleninového vývaru, 2 brambory, 2 nožičky oblíbené klobásy, 100 ml 33% smetany ke šlehání, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 2 lžíce mleté sladké papriky, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, 1/2 lžíce cukru krupice, sůl, zakysaná smetana k servírování

     

    Postup: Zelí i s nálevem dejte do hrnce, zalijte vývarem (200 ml) a nechte vařit na mírném plamenu cca 10 minut.

     

    Zalijte zbytkem vývaru, přidejte bobkový list, nové koření, pepř a na kostičky pokrájené oloupané brambory a osolte. Vařte, dokud brambory nezměknou.

     

    Smíchejte mouku se smetanou ke šlehání a postupně směs přilijte k polévce.

     

    Máslo nechte rozpustit na pánvičce a přidejte k němu mletou papriku. I tuto směs přidejte do polévky a nechte provařit.

     

    Přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a dochuťte cukrem.

    Zelňačka
    Autor: eklasa.cz

Témata

večeře recept

ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy