„Místo uměleckého dojmu tyto fotografie spíše nepřímo odkazují na jednotlivé projekty. Takže například fotografie se sáčkem na stojanu odkazuje na digitální platformy inovačních projektů. Do budoucna Operační program Praha –  pól růstu ČR nebude existovat, takže si výstavu užijte a podporujme zajímavé projekty, abychom i v letech 2021 až 2027 řešili tak hezké věci, jako jsme řešili dosud,“ řekl při vernisáži pražský radní Vít Šimral, který má na starosti školství, sport, vědu a podporu podnikání.

Kromě projektů na podporu začínajících podniků nebo vznik sociálních podniků prezentují plakáty také projekty na zvýšení kapacity vzdělávacích zařízení nebo snížení ekologické zátěže. Konkrétními příklady jsou pak výměna eskalátoru ve stanici metra Anděl, výměna světel za světla energeticky šetrnější ve stanici metra Skalka nebo projekt interaktivních programů v kostele Pražského Jezulátka pro žáky prvního stupně základních škol.

Autor: HLAVNI MESTO PRAHA

Peníze z Evropské unie jsou v operačním programu rozdělené do čtyř takzvaných os, kdy každá z nich je zaměřená na jinou oblast, na výzkum, na udržitelnou mobilitu a energetické úspory, na sociální začleňování a na vzdělání a zaměstnanost. Žadatelé pak podávají své projekty s žádostí o podporu do takzvaných výzev, které jsou úžeji zaměřené na konkrétní problematiku.

Autor: HLAVNI MESTO PRAHA

S výstavou se mohli Pražané seznámit už v předchozích dvou měsících na food festivalech a farmářských trzích. K vidění také byla na akcích ve Žlutých lázních, na Výstavišti v Holešovicích a Smíchovské náplavce, a dále pak na trzích na Ládví a Hájích.

Více informací o projektech na www.penizeproprahu.cz.