Potřebujete to opravdu?

Je to tak, v období výprodejů se často uchylujeme k unáhleným nákupům věcí, které nepotřebujeme. Lehce se tak může stát, že se vám ve skříni objeví druhé, identické džíny. „Když ony byly jen za hubičku,“ říkáte si? chyba! Proto si pokaždé položte otázku, když budete váhat nad koupí: „A potřebuji to? Nemám doma něco podobného, nebo dokonce stejného?“

Zapomeňte na menší velikosti!

Ne, ne a ne! Pořizovat si vysněné triko, které je nyní v obří slevě, ale mají už jen malé velikosti, NEJVĚTŠÍ NESMYSL! Že si je to vlastně dobře, že do něj zhubnete? Dopadne to akorát tak, že vyhodíte zbytečně peníze, zbytečně zaplníte skříň, a ještě při pohledu na tento kousek budete mít depresi, že se vám nepodařilo těch pár kil dát dolů!

Koukejte na materiály

Další možností, jak se pokusit odolat, je studování cedulek. Konkrétně těch, kde je popsané složení, ze kterého byla daná věc ušita. Když váháte, zda si koupit sice hezké nové, už »ixté« šaty, a uvidíte, že jsou vlastně celé ušité jen z umělotiny, tak si to hodně rychle rozmyslíte.

»Nesyslete« a nehromaďte!

Pokud plánujete přece jen vyrazit na lov nových kousků, nejdříve proveďte revizi svého šatníku. Koukněte, co máte, a zjistěte, co by se vám hodilo. Čím víc toho totiž budete mít v šatníku, tím větší problém budete mít s vybíráním oblečení. Na to funguje jednoduché pravidlo KUS ZA KUS. Za každou novou věc musíte jednu vytřídit.

Ani tam nechoďte!

Láká vás nápis sleva? Pak se radši pokuste v období výprodejů úplně vyhnout obchodům, a hlavně nákupním domům. Na každém rohu tam totiž na vás čeká lákadlo, a jak se říká: Co oko nevidí... Nemusíte proto ani přemýšlet nad tím, zda se pro ten svetřík, který se vám tolik líbil a byl děsně levný, přece jen nevrátit.

VIDEO: Kupujte s rozmyslem, i na slevě chce obchod vydělat, říká právník

Video
Video se připravuje ...

Kupujte s rozmyslem, i na slevě chce obchod vydělat, říká právník Markéta Volfová, Lukáš Červený