Chyba č.1: Přeplňujete pračku

Při plnění pračky buďte opatrní. Více kusů oblečení v jedné várce vám sice může ušetřit čas, je to však velice kontraproduktivní a drahé. Pokud se snažíte šetřit peníze, nejhorším možným nápadem je přidat k várce prádla pár kousků oblečení navíc. Oblečení se pak nemůže v pračce volně pohybovat, nevypere se a vy budete muset prádlo prát znovu. Při přeplnění pračky zároveň k oblečení nemůže prací prostředek ani voda.  Výše uvedenému zabráníte, pokud necháte v bubnu nahoře volné místo o velikosti vaší pěsti. To samé platí i při sušení – pokud je sušička plná, zabere více času prádlo usušit a spotřebuje vice elektřiny.

Chyba č.2: Třídíte pouze na světlé a tmavé barvy

Čím více roztřídíte oblečení, tím déle si zachová kvalitu i zářivé barvy. Oddělte silně znečištěné prádlo od toho, které je pouze párkrát nošené. Zároveň separujte těžké a tvrdé textilie od jemných. Abyste zabránili vyblednutí vašich džínů, obraťte je naruby a perte ve studené vodě na jemný cyklus, následně je sušte při nízkých teplotách. Při praní ložního prádla namísto celé sady vyperte každý kus zvlášť a do várky přidejte i menší kusy oblečení, jako je spodní prádlo.

Chyba č.3: Perete na příliš vysoké teploty

Praní prádla na vysoké teploty zbytečně poškozuje tkaninu a způsobuje, že se s ním budete muset dříve rozloučit. Naopak praní při nízkých teplotách pomáhá udržovat barvy oblečení a zároveň také chrání životní prostředí a snižuje účty za elektřinu (praní prádla na 30 stupňů spotřebuje o polovinu méně energie než praní na 40 stupňů). Sečteno potrženo volba teploty vody, ať už je studená, teplá či horká, má velký vliv na stav životního prostředí. Takže pokud budete prát prádlo ve studené vodě, nejen že ochráníte oblečení, ale především uděláte něco dobrého pro naši planetu.

Autor: Procter Gamble - Rakona

Chyba č.6: Nepoužíváte vhodný prací prostředek

Pokud chcete uchovat vaše oblečení v zářivých barvách a kvalitě, ve které jste si ho odnášeli z obchodu, vždy použijte vhodný prací prostředek. Nové kapsle Ariel Complete Fiber Protection PODS pečují, chrání a důkladně čistí. A co víc, nemusíte se bát, že by vaše oblíbené módní kousky ztratily tvar, jelikož prostředek spolu s barvou udržuje pružnost prádla.

Jak to funguje? Každá kapsle disponuje speciální Complete Fiber Protect technologií, která pomáhá zajistit zvýšený výkon a čistící sílu aktivních složek. Ty jsou uzavřené ve třech unikátních komorách kapsle Ariel a společně dokáží zaútočit i na ty nejagresivnější skvrny nebo špínu, zabránit její zažírání a chránit zářivost barev již po jednom praní. Prostředek v kapslích zároveň ochraňuje vaše věci proti žmolkům a poškození.

Chyba č.4: Mícháte ponožky s oblečením

Jste unaveni z toho, že během každého praní ztratíte některou z ponožek? Vložte do pračky ponožky jako první a zbylou část prádla přidejte navrch. Zabráníte tím tomu, aby se ponožky přichytily mezi ostatní prádlo, což je častým důvodem, proč je nikdy nemůžete najít.

Chyba č.5: Necháváte oblečení rozepnuté

Otevřené zipy vytahávají jemné prádlo, zároveň také mohou poškrábat přední dvířka pračky. Předtím, než oblečení vložíte do pračky, se ujistěte, že zipy jsou zavřené po celé své délce. Nezapnuté podprsenky mohou vytahat nitě z ostatního oblečení a způsobují také poškození bubnu pračky. Abyste tomu předešli, pořiďte si prací sáčky na spodní prádlo, případně použijte starý povlak na polštář.

Autor: Procter Gamble - Rakona

Uchovávejte mimo dosah dětí.

Více informací na www.keepcapsfromkids.eu