Nechcete stát celý víkend u plotny? 3 rychlé recepty, kterými uchvátíte rodinu

/
  • Tři rychlé a dobré recepty, kterými rodinu ohromíte.
    2. února 2019 ● 08:00

    Jestli se před každým víkendem trápíte, co zase budete vařit, zkuste některý z našich tipů. Jsou rychlé, dobré a rodinu ohromíte svým kuchařským uměním.

  • 1.

    Chilli con carne

    Suroviny na 2 porce:  300 g mletého hovězího masa, 1 červená cibule, 2 stroužky česneku, 1 červená paprika, 1 plechovka krájených rajčat, 1 plechovka červených fazolí, 1/2 plechovky kukuřice, 1 lžička uzené papriky, 1/2 červené chilli papričky, 1 lžička mletého kmínu, olej, sůl, pepř.

     

    Postup: V pánvi rozehřejte olej, na kterém nechejte zpěnit cibulku.

     

    *Po chvilce přidejte prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou červenou papriku, lžičku uzené papriky, chilli papričku a mletý kmín.


    *Vše nechejte restovat cca 5 minut. Přidejte hovězí maso a zprudka ho opečte ze všech stran.

     

    *Jakmile je maso opečené, vmíchejte rajčata, sůl a pepř. Směs nechejte probublávat zhruba 20 minut. Nakonec vmíchejte červené fazole a kukuřici.


    *Před podáváním můžete do chilli vmíchat lžičku zakysané smetany nebo bílého jogurtu. Podávat můžete třeba s opečeným toustem.

    Chilli con carne
    Autor: Fino a blog.kitchenaid.cz

  • 2.

    Plněné žampiony s halloumi a piniovými oříšky


    Suroviny na 4 porce: 4 velké žampiony, 100g halloumi sýra, 1 stroužek česneku, 3 lžíce nasekané čerstvé bazalky, 1 zelený stonek jarní cibulky, 40g másla, 3 lžíce piniových oříšků, sůl, pepř.

     

    Postup: Předehřejte si troubu na 200°C.

     

    *V malé misce si připravte náplň: Smíchejte si nastrouhaný halloumi sýr, rozdrcený stroužek česneku, najemno nasekanou bazalku, jarní cibulku, změklé máslo, piniové oříšky, sůl a špetku pepře.

     

    *Žampiony naplňte sýrovou směsí, zabalte do pečícího papíru s alobalem a pečte 25 min.


    *Poté částečně rozbalte a pečte dalších 10 min v režimu gril. Jako přílohu můžete naservírovat brambory nebo třeba jen zeleninový salát.

    Plněné žampiony s halloumi a piniovými oříšky
    Autor: Fino a blog.kitchenaid.cz

  • 3.

    Candát s mandlemi a citrónovo-tymiánové brambory

    Suroviny na 2 porce: 500g brambor, 400g candáta, 2 citróny, olivový olej, 6-8 snítků tymiánu, 1 stroužek česneku, 4 lžíce plátků mandlí, pepř, sůl.

     

    Postup: Předehřejte si troubu na 200°C. Plech vyložte pečícím papírem.

     

    *Brambory a jeden citrón nakrájejte na měsíčky. Na pečícím papíře potřete měsíčky olivovým olejem, osolte, opepřete a přihoďte několik snítků čerstvého tymiánu.


    *Pečte zhruba 25 min, nebo dokud brambory nezměknou. V průběhu pečení jednou vše promíchejte.

     

    *Rybu rozdělte na dva kusy. Jednotlivé filety potřete olivovým olejem, důkladně osolte, opepřete, přidejte další snítky tymiánu. Navrch ozdobte tenkými plátky česneku, mandlí a citrónu.


    *Brambory přesuňte stranou a doprostřed umístěte filety candáta.

     

    *Pečte vše společně dalších 15 minut.


    Zdroj: Fino a blog.kitchenaid.cz

    Candát s mandlemi a citrónovo-tymiánové brambory
    Autor: Fino a blog.kitchenaid.cz

Témata

recept

Dnešní horoskopy