Nechcete stát celý víkend u plotny? 3 rychlé recepty, kterými uchvátíte rodinu
-
Jestli se před každým víkendem trápíte, co zase budete vařit, zkuste některý z našich tipů. Jsou rychlé, dobré a rodinu ohromíte svým kuchařským uměním.
- 1.
Chilli con carne
Suroviny na 2 porce: 300 g mletého hovězího masa, 1 červená cibule, 2 stroužky česneku, 1 červená paprika, 1 plechovka krájených rajčat, 1 plechovka červených fazolí, 1/2 plechovky kukuřice, 1 lžička uzené papriky, 1/2 červené chilli papričky, 1 lžička mletého kmínu, olej, sůl, pepř.
Postup: V pánvi rozehřejte olej, na kterém nechejte zpěnit cibulku.
*Po chvilce přidejte prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou červenou papriku, lžičku uzené papriky, chilli papričku a mletý kmín.
*Vše nechejte restovat cca 5 minut. Přidejte hovězí maso a zprudka ho opečte ze všech stran.
*Jakmile je maso opečené, vmíchejte rajčata, sůl a pepř. Směs nechejte probublávat zhruba 20 minut. Nakonec vmíchejte červené fazole a kukuřici.
*Před podáváním můžete do chilli vmíchat lžičku zakysané smetany nebo bílého jogurtu. Podávat můžete třeba s opečeným toustem.
- 2.
Plněné žampiony s halloumi a piniovými oříšky
Suroviny na 4 porce: 4 velké žampiony, 100g halloumi sýra, 1 stroužek česneku, 3 lžíce nasekané čerstvé bazalky, 1 zelený stonek jarní cibulky, 40g másla, 3 lžíce piniových oříšků, sůl, pepř.
Postup: Předehřejte si troubu na 200°C.
*V malé misce si připravte náplň: Smíchejte si nastrouhaný halloumi sýr, rozdrcený stroužek česneku, najemno nasekanou bazalku, jarní cibulku, změklé máslo, piniové oříšky, sůl a špetku pepře.
*Žampiony naplňte sýrovou směsí, zabalte do pečícího papíru s alobalem a pečte 25 min.
*Poté částečně rozbalte a pečte dalších 10 min v režimu gril. Jako přílohu můžete naservírovat brambory nebo třeba jen zeleninový salát.
- 3.
Candát s mandlemi a citrónovo-tymiánové brambory
Suroviny na 2 porce: 500g brambor, 400g candáta, 2 citróny, olivový olej, 6-8 snítků tymiánu, 1 stroužek česneku, 4 lžíce plátků mandlí, pepř, sůl.
Postup: Předehřejte si troubu na 200°C. Plech vyložte pečícím papírem.
*Brambory a jeden citrón nakrájejte na měsíčky. Na pečícím papíře potřete měsíčky olivovým olejem, osolte, opepřete a přihoďte několik snítků čerstvého tymiánu.
*Pečte zhruba 25 min, nebo dokud brambory nezměknou. V průběhu pečení jednou vše promíchejte.
*Rybu rozdělte na dva kusy. Jednotlivé filety potřete olivovým olejem, důkladně osolte, opepřete, přidejte další snítky tymiánu. Navrch ozdobte tenkými plátky česneku, mandlí a citrónu.
*Brambory přesuňte stranou a doprostřed umístěte filety candáta.
*Pečte vše společně dalších 15 minut.
Zdroj: Fino a blog.kitchenaid.cz