14. listopad 2018
Svátek slaví Sáva, zítra Leopold

Čokoláda měla svátek! 3 báječné recepty na zákusky, které se vám rozplynou na jazyku

/
  • Neodolatelné dobroty z čokolády
    14. září 2018 ● 13:14
     

    Milujeme ji snad všichni a tak není divu, že i čokoláda má svůj mezinárodní den. Ten byl ve čtvrtek 13. září a my pro vás máme tři báječné čokorecepty, se kterými uchvátíte nejen děti.

  • 1.

    Domácí donuty s čokoládovou a jahodovou polevou

    Potřebujete na těsto: 150 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 1 lžička prášku do pečiva, ¼ lžička muškátového oříšku, 60 ml mléka, 60 ml jogurtu, 1 vejce, 30 g másla, 1 a ½ lžičky vanilkové esence

    Potřebujete na polevu: hrst jahod, 4 lžíce práškového cukru, 100 g čokolády, 4 lžíce cukru, 1 a ½ dcl mléka

    Postup: Za pomocí šlehače smícháme v misce všechny suché ingredience a postupně přidáváme ingredience tekuté. *Míchejte, dokud vám nevznikne jednolitá hladká konzistence. Hotovým těstem naplňte sáček a pomocí jeho vytvořte úhledné kroužky podle prohloubení ve formě na donuty.

    *Pro zvýraznění chuti vytřeme formu máslem. Donuty tak budou mít jemnější chuť.

    *Pečte ve vyhřáté troubě na 180° cca 25 minut. Po vytáhnutí z trouby nechejte chvilku vychladnout a ozdobte podle chuti. *Pokud si chcete donuty ozdobit jahodovou polevou, rozmixujte jahody s cukrem tak, aby vám vznikla hladká tekutá poleva.

    *Na čokoládovou polevu rozehřejte mléko. Až začne vřít, vypněte sporák, vložte čokoládu a cukr a míchejte, dokud se úplně nerozpustí a nevznikne hladká poleva.

    *Potom už stačí namáčet donuty v připravených polevách a ozdobit podle fantazie různými druhy posypků.

    Domácí donuty s čokoládovou a jahodovou polevou
    Autor: blog.kitchenaid.cz

  • 2.

    Ledové čokoládové kokosky

    Potřebujete (12 kusů): 200 g strouhaného kokosu, 3 lžíce kokosového oleje, 150 až 200 ml kokosového mléka, stévie (podle chuti)

    Postup: Do food procesoru nasypte strouhaný kokos, přidejte lžíci kokosového oleje a postupně všechno rozmixujte.

    *V průběhu mixování přilévejte kokosové mléko, dokud se nevytvoří jemná hmota.

    *Kokosovou hmotu vtlačte do připravených silikonových formiček (například na muffiny). V hrnci rozehřejte 2-3 lžíce kokosového oleje, přidejte kakao, stévii a všechno případně promíchejte.

    *Rozpuštěnou čokoládu nalijte opatrně na vrch kokosové hmoty. Formičky nechte ztuhnout v mrazáku.

    *Až dostanete chuť na něco sladkého a zdravého zároveň, jednoduše sáhnete do mrazáku.

    Ledové čokoládové kokosky
    Autor: blog.kitchenaid.cz

  • 3.

    Čokoládové šuhajdy a piškotové kuličky

    Potřebujete na šuhajdy – čokoládové košíčky s náplní: 3 čokolády na vaření, 120 g másla

    Na náplň: 200 g vlašských ořechů, 3 lžíce mléka, 1 vanilkový cukr, 1 dcl rumu, 150 g pražského rumu

    Postup: Nejdřív si připravte náplň. Spolu s ořechy přiveďte mléko do varu, následně přidejte další ingredience.

    *Dobře promíchejte a nechte bokem odstát.

    *Nad parou rozpusťte čokoládu s tukem.

    *Papírové košíčky nejdřív vytřete čokoládou, přidejte lžíci náplně, a potom znovu přelijte čokoládu.

    *Šuhajdy potřebují několik hodin na ztuhnutí.

    Potřebujete na piškotové kuličky: 250 g piškot, 70 g mletých vlašských ořechů, 100 g práškového cukru, 1 dcl vody, 1 lžíce kakaa, 50 g másla, ½ dcl rumu

    Postup: Piškoty rozdrťte anebo rozmělněte na jemný prášek. *Rozpusťte máslo, přilijte k piškotům spolu s ostatními surovinami. Dobře promíchejte.

    *Až budete mít hmotu hotovu, vytvořte kuličky, které obalíte v nasekaných ořechách.

    Další recept najdete na blog.kitchenaid.cz

    Čokoládové šuhajdy a piškotové kuličky
    Autor: blog.kitchenaid.cz

720p 360p
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy