Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Za vysvědčení knížku: 15 tipů na skvělé prázdninové čtení

/
  • Knihy rozvíjejí představivost. Pozvěte děti do kouzelného světa.
    Knihy rozvíjejí představivost. Pozvěte děti do kouzelného světa. (profimedia)
    29. června 2018 ● 06:00

    Chcete vybrat super dárek za vysvědčení a nevíte si rady? Toužíte, aby obdarovaného potěšil, pobavil a nejlépe i něco naučil? Vyrazte do knihkupectví a sáhněte po pěkné knížce. Aha! vám poradí, komu a jakou darovat.

  • 1.

    Pro malé mašinfýry

    ...
    Autor: archiv
    Pohádky o vláčcích a mašinkách

    Autor: Martin Rosocha

    Třicet pohádkových příběhů o vláčcích, kde je fantazie výpravčím, průvodčím i cestujícím zároveň. Vydejte se tak po kolejích třeba na Mount Everest nebo přímo za nosem…

    Cena: 299 Kč

     

  • 2.

    Pro drakomily

    ...
    Autor: archiv
    Franklinova létající knihovna

    Autor: Jen Campbell 

    Drak Franklin zbožňuje knížky a rád z nich předčítá ostatním, jenže všichni se ho trochu bojí. Naštěstí se skamarádí s holčičkou Lunou, která miluje knihy stejně jako on. A společně vymyslí plán na létající knihovnu.

    Cena: 289 Kč

     

  • 3.

    Pro předškoláky

    ...
    Autor: archiv
    Kostík hledá přátele

    Autor: Pawel Pawlak

    Seznamte se s Kostíkem, malou schoulenou kostřičkou, která může působit trochu smutně. Ale nebojte! Vše se v dobré obrátí, když Kostík potká stejně osamělou holčičku Rozárku. Pro oba je jejich setkání začátkem mimořádného přátelství, ve kterém se prolíná svět živých a mrtvých.

    Cena: 249 Kč

     

  • 4.

    Pro milovníky zvířátek

    ...
    Autor: archiv
    Gerda, příběh velryby

    Autor: Adrián Macho

    Malá velryba Gerda se nečekaně ocitne sama. Smutná bloudí oceánem, až nakonec potká nové přátele. Kosatky, tučňáky, racky nebo třeba chobotnice a od každého se dozví něco zajímavého…

    Cena: 299 Kč

     

  • 5.

    Pro holky

    ...
    Autor: archiv
    Valentýnka a narozeniny

    Autor: Ivana Peroutková

    Devítiletá Valentýnka žije s rodiči, babičkou, tetou, strýcem a psem Hugem ve starém domě se zahradou. A má tři nejlepší kamarády – Jonáše, Péťu, Zuzku, s nimiž se pouští do nejrůznějších dobrodružství. Jenže ta nakonec vždycky dopadnou jinak, než si Valentýnka představovala.

    Cena: 199 Kč

     

  • 6.

    Pro kluky

    ...
    Autor: archiv
    Odd a mraziví obři

    Autor: Neil Gaiman

    Dvanáctiletý Odd přišel při nájezdu Vikingů otce a protože s otčímem to nemá jednoduché, rozhodne se z vesnice odejít. Na cestě potká tři ve zvířatech uvězněné severské bohy. Dokáže Odd získat Tórovo kladivo a bohy osvobodit?

    Cena: 299 Kč

     

  • 7.

    Pro snílky

    ...
    Autor: archiv
    Nikdyuš

    Autor: Jessica Townsedová

    Morrigan Crowová je prokletá. Narodila se v ten nejnešťastnější den a kvůli kletbě je odsouzena zemřít v den svých jedenáctých narozenin. Pak ale potká podivného muže, který ji dostane do tajemného světa Nikdyuš. Aby tu Morrigan mohla zůstat v bezpečí před hrozivou kletbou, musí najít způsob, jak úspěšně absolvovat zkoušky. Objeví nakonec svůj mimořádný talent?

    Cena: 299 Kč

     

  • 8.

    Pro malé stavitele

    ...
    Autor: archiv
    Zvířecí architekti

    Autor: Daniel Nassar, Julio Antonio Blasco

    Přehrady, mobilní domky, visuté mosty i podzemní zahrady nejsou jen výsadnou architektů. Zvířecí stavitelé nepotřebují složité výkresy ani těžké stroje, vystačí si s tím., co je naučila příroda.

    Cena: 399 Kč

     

  • 9.

    Pro smíšky

    ...
    Autor: archiv
    Ty, ty, ty, Matyldo!

    Autor: Lenka Rožnovská, Markéta Vydrová

    Vyprat sešity v akváriu, mluvit tajnou faraonskou řečí, přidusit tatínka, na to je Matylda expert. Na Matyldu by si rodiče měli pořídit zbrojní pas a její lapálie udělají radost všem začínajícím čtenářům.

    Cena: 239 Kč

     

  • 10.

    Pro puberťáky

    ...
    Autor: archiv
    Timeless

    Autor: Armand Baltazar

    Po Srážce časů se zrodila nová Země. Divočinou táhnou stáda dinosaurů, nad městy se tyčí futuristické domy a v přístavu se potkávají parníky s obřími roboty. Život Diega Ribery, syna geniálního vynálezce, se v den jeho třináctin obrátí naruby. Zjistí, že zdělil otcovo tajemné nadání a vzápětí se stane svědkem jeho únosu…

    Cena: 469 Kč

     

  • 11.

    Pro detektivy

    ...
    Autor: archiv
    Inspektor Hopkins zasahuje

    Autor: Honza Smolík

    Detektivní komiks. Vyzkoušejte si svůj postřeh a důvtip při řešení více než čtyř desítek detektivních příběhů z nejrůznějších historických období…

    Cena: 229 Kč

     

  • 12.

    Pro všeználky

    ...
    Autor: archiv
    Svět v číslech – více než 2000 čísel a faktů

    Autor: Martin Steve, Gifford Clive, ...

    Záplav čísel a šokující skutečnosti a údaje v knize, která nabízí dobrodružnou výpravu do historie, do celého světa, do říše zvířat, do vesmíru, a ještě mnohem dál.

    Cena: 249 Kč

     

  • 13.

    Pro mrňata

    ...
    Autor: archiv
    Jak to chodí v psí školce

    Autor: Iva Gecková, Michal Sušina

    Pohádkové příhody psích předškoláků. Malý pejsek Bobeš jde poprvé do školky mezi ostatní štěňátka. Paní učitelka, elegantní fenka afgánského chrta, všechny učí společně jíst, plavat a zahrabávat kostičky. Všechna štěňátka jsou moc šikovná, jen propadlík Bonifác má v hlavě samou lumpárnu.

    Cena: 249 Kč

     

  • 14.

    Pro nebojsy

    ...
    Autor: archiv
    Elvíra - Mládě jménem Pecka

    Autor: Lucie Paulová

    Strašidlo Elvíra, které bydlí v kontejneru, zachrání fretku Polárku. Dostane se ale do nesnází, které ji zavedou hluboko pod Prahu. V labyrintu pražské kanalizace potká podivné bytosti a musí použít svou odvahu a důvtip, aby se dostala spolu s Peckou zpět…

    Cena: 299 Kč

     

  • 15.

    Pro malé čtenáře

    ...
    Autor: archiv
    Kočka Kačka

    Autor: Ivona Březinová

    Veselé příhody kočky Kačky, která zažívá všední i nevšední dobrodružství s rodinou Kukačkových, do níž kromě táty, mámy a dvou dětí patří i papoušek jménem Kordula. Vtipná knížka je ideální pro děti, které už jsou schopné číst jednodušší texty bez pomoci.

    Cena. 179 Kč

     

  • 16.

    Pro milovníky pohádek

    ...
    Autor: archiv
    Čertí babička

    Autor: Iva Gecková, Drahomír Trsťan

    V každém pekle je samozřejmě plno čertů, ale musí tu být i někdo, kdo se postará o pořádek, legraci a dobré jídlo. Ten někdo je babička! Čerti vědí, jak by to bez ní s peklem dopadlo. Čertí babička se o svoje nezbedné pekelníky trpělivě stará, léčí jejich bolístky a učí je v pekelné škole…

    Cena: 199 Kč

     

Dnešní horoskopy