Nepadnoucí oblek

S tímto se bohužel setkáváme velice často. Nemusíte si nechat hned šít luxusní oblek na míru, ale dlouhé nohavice, krátké rukávy saka nebo nevhodná košile jsou naprosto nepřípustné. Na velikosti záleží a u obleku to platí dvojnásob. Nabídka je dnes v obchodech opravdu široká a vybere si každý. Sako by mělo být neustále zapnuté, rozepnout jej můžete jen v případě, že sedíte.  

Zbytečně velká košile

K obleku se samozřejmě váže i vhodně zvolená košile. Na večerní akce se vyvarujte přílišných vzorů a výrazných barev. Košile by měla být v jemných a nenápadných barvách a měla by především sedět. Zapomeňte na košile XXL, které vám všude přetékají, tvoří neforemné paže a zmačkají se ještě dříve, než vyrazíte do společnosti. Pánská košile není tak drahá, abyste nevkusně velké kousky nemohli vyměnit za dobře padnoucí slim nebo regular fit košile. Do obleku noste samozřejmě jen košile s dlouhým rukávem. Verze s krátkým rukávem byla velice oblíbená v 90. letech a snad se již nikdy nevrátí.

K obleku nikdy bundu, vždy kabát!

Dalším českým evergreenem je bunda k obleku nebo večerním šatům. Toto bohužel neplatí jen u mužů, ale i u žen. Na co řešit svrchník, který stejně odložím za chvíli v šatně? Velký omyl! Celý outfit tímto rovnou pošlete do horoucích pekel a navíc budete působit opravdu komicky.

Pozor na doplňky

I sebenudnější outfit můžete dokonale pozvednout díky doplňkům. Pásek i boty by měly mít vždy stejnou barvu a být ze stejného materiálu, ideálně kožené. Klasickou kravatu vyměňte třeba za motýlka nebo vázanku. Váš oblek tak zajímavě oživí.  Pozor si také dejte v případě, že nosíte výrazné hodinky. Někdy je lepší nechat takový model raději doma. K obleku totiž mohou působit buransky a nevkusně. Další oblíbenou pánskou libůstkou je vzít si k obleku batoh. Batoh noste pouze do práce, na cvičení nebo na nedělní výlet. Nikdy do divadla, na ples či jinou společenskou událost!

Boty

Boty jsou kapitola sama o sobě. Nikdy si k obleku neberte model, který máte na nedělní procházku do přírody nebo na běžné nošení do práce. K večernímu modelu volte vždy boty formální. Ty by měly být také dokonale čisté. Zní to sice jako samozřejmost, ale zkuste se někdy schválně v divadle podívat na kvalitu a stav obuvi u přítomných pánů. Pamatujte, že můžete mít sebelepší oblek, ale pokud máte špinavé nebo onošené boty, váš dojem tím dokonale pokazí.

Článek vznikl ve spolupráci s e-shopem budchlap.cz, který se specializuje výhradně na stylovou a moderní pánskou módu.

Fotogalerie
19 fotografií