Šalotka, špenát, mrkev: 3 recepty se zeleninou v hlavní roli

/
  • Tři báječné recepty na rychlý a zdravý oběd či večeři.
    2. února 2018 ● 09:30

    Zeleniny není nikdy dost, ale nemusíte ji jen chroupat za studena. Máme pro vás tři recepty nejen na víkendové pohoštění.

  • 1.

    Krůtí medailonky na šalotkách se špagetami z černých fazolí

     Potřebujete: 200 g krůtích prsních řízků, 3 až 4 šalotky, 100 g špaget z černých fazolí, česnek dle chuti, 1 oranžovou papriku, olivový olej, sůl, pepř

    Postup: Krůtí řízky nakrájejte na menší kousky, osolte, opepřete a nechte chvilku odpočinout.

    *Šalotky s česnekem oloupejte a nakrájejte na plátky. Nasypte je do rozpálené pánve a zakápněte olivovým olejem.

    *Chvíli restujte a poté přidejte maso, které nechte zezlátnout.

    *Na pánvi s trochou oleje pak samostatně orestujte papriku nakrájenou na proužky.

    *Do hrnce přidejte trochu vody, krátce povařte mražený hrášek a slijte.

    *Uvařte špagety, slijte a poté dobře promíchejte s ostatními surovinami. Osolte a opepřete podle chuti a můžete servírovat.

    Krůtí medailonky na šalotkách se špagetami z černých fazolí
    Autor: Dione

  • 2.

    Sýrová kapsa se špenátem a smetanou

    Potřebujete: 1 balení mraženého ochuceného špenátu, 500 g listového těsta, 80 g strouhaného parmazánu, 80 ml smetany na vaření, 2 stroužky česneku, 2 lžičky másla, cibuli, vejce na potření těsta, sůl, pepř

    Postup: Nejdříve si připravte náplň do kapsy. Na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte špenát a nastrouhaný nebo promačkaný česnek.

    *Směs smíchejte s nastrouhaným sýrem, smetanou a dochuťte solí a pepřem.

    *Mezi tím rozválejte listové těsto. Polovinu z obdélníkového tvaru těsta můžete upravit tak, aby vznikly mřížky. Stačí je vykrájet tvořítkem nebo nožem.

    *Na druhou polovinu těsta naneste zchladlou náplň a přeložte ji mřížkovanou částí těsta.

    *Obě části těsta spojte tak, aby vznikla kapsa nebo klasická těstová »nohavice«.

    *Potřete těsto rozšlehaným vajíčkem a nechte zapéct na 200 stupňů po dobu zhruba čtvrt hodiny, následně můžete podávat.

    Sýrová kapsa se špenátem a smetanou
    Autor: Dione

  • 3.

    Kuřecí kapsa se zeleninou na másle

    Potřebujete: balení mražené zeleniny Na másle s bylinkami a kukuřicí 300g, 2 kuřecí prsa, sýr feta, sušená rajčata, olivový olej, tymián, sůl, pepř

    Postup: Kuřecí prsa nakrojte, osolte a opepřete. Naplňte sýrem, sušeným rajčaty a okořeňte tymiánem.

    *Kuřecí kapsu ovažte nití a orestujte na olivovém oleji dozlatova.

    * Zmrazenou zeleninovou směs s máslem krátce poduste na pánvi s pěti polévkovými lžícemi vody a při střední teplotě povařte zhruba dalších 7 minut.

    *V průběhu vaření několikrát zamíchejte. Zeleninu lze připravit také v mikrovlnné troubě. Podávejte ke kuřecí kapse jako zdravou přílohu.

    Zdroj: Dione

    Kuřecí kapsa se zeleninou na másle
    Autor: Dione

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi

Dnešní horoskopy