Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

I v zimě vaše pleť trpí: 5 rad, jak o ni pečovat, abyste měli tvářičku jako broskvičku

/
  • V zimě je naše pokožka napnutá, podrážděná a šupinatí.
    29. listopadu 2017 ● 10:00

    Nemyslete si, že pečovat o pleť se ve zvýšené míře musí jen v létě, kdy nás spaluje slunce. Naopak! Zimní měsíce se na pokožce velmi podepisují, přinášíme proto několik tipů, jak ji chránit.

  • 1.

    Hydratujte, pokožka nezmrzne

    V zimním počasí je naše pokožka kvůli minimální vlhkosti vzduchu suchá, napnutá, podrážděná a šupinatí. Ideální je proto používat speciální hutné hydratační krémy, které ji pěkně promastí. „Nebojte se ani klasických hydratačních krémů. Dlouho mnoho kosmetických odborníků tvrdilo, že je v zimě není dobré používat, protože pokožka by mohla díky obsahu vody namrznout. Jedná se ale spíše o kosmetický mýtus,“ upozorňuje dermatoložka Věra Terzijská a dodává: „Pokud máte citlivou či suchou pokožku, tak je určitě lepší mít hutnější zimní krémy na bázi emulze vody v oleji. Díky obsahu oleje zůstane na pokožce mastný film, který dobře chrání proti vniknutí mrazu.“ Ideální je používat i krémy s obsahem lipidů, urey či ceramidů.

    V zimě je naše pokožka napnutá, podrážděná a šupinatí.
    Autor: Shutterstock

  • 2.

    UV ochrana je nutná i v zimě

    I v zimním období používejte krémy s UV ochranou. Sluníčko naši pokožku ovlivňuje pořád. Až 80 % UVA i UVB záření pronikne i skrz mraky v mrazivých šedých dnech, kdy zapomínáme, že nějaké slunce vůbec existuje… V současnosti je i velký výběr speciálních zimních krémů tzv. Cold Cream, které jsou vyvinuté do zimního období.

    V zimě je naše pokožka napnutá, podrážděná a šupinatí.
    Autor: Shutterstock.com

  • 3.

    Dopřejte rukám elixír

    Kromě péče o obličej byste měli věnovat pozornost i svým rukám, které jsou velmi namáhané. Jakmile klesne teplota k nule, tak by samozřejmostí měly být rukavice. U sebe noste vždy také kvalitní krém na ruce, který používejte po jejich umytí.  Večer si pak jednou týdně připravte uklidňující olejový zábal. Smíchejte olivový olej s medem či kokosovým olejem a vmasírujete do pokožky rukou. Pro zvýšení efektu můžete ruce zabalit i do speciálních kosmetických rukavic a půl hodiny pak nechat elixír působit.

    Pravidelné používání krému na ruce je nutností!
    Autor: istockphoto.com

  • 4.

    Vyhněte se horké vodě

    I když to vypadá, že teplá koupel je pro pokožku v zimě to nejlepší, opak je pravdou. Teplá voda smývá z kůže její ochranný film a zároveň otevírá póry. Kůže je pak citlivější na chladné počasí.

    V zimě je naše pokožka napnutá, podrážděná a šupinatí.
    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Pryč se znaménky

    Podzimní či zimní období je také ideální dobou k odstranění znamének či redukci akné a pro všechny zákroky, které se provádějí laserem. „To proto, že místa po ošetření laserem by se měla chránit proti slunečním paprskům nejlépe 50 UV filtrem několik měsíců, aby nedošlo k pigmentacím kůže. Roli hraje ochrana oděvem a dále snížená, a tudíž přijatelnější teplota ovzduší,“ dermatoložka Terzijská.

    Zdroj: Perfect Clinic

    V zimě je naše pokožka napnutá, podrážděná a šupinatí.
    Autor: istockphoto.com

Dnešní horoskopy