Podle nové studie se stačí držet několika pravidel, díky kterým sladíte svůj denní a noční režim, naleznete skrytou energii a budete efektivnější v práci i úspěšnější v osobním životě. Jak na to? Odborník na spánek doktor Michael Breus radí:

  • Snažte se chodit spát pravidelně a uvidíte, že se vám bude i lépe vstávat. Odečtěte si od průměrného času vašeho probuzení 7,5 hodiny a uložte se v tuto hodinu ke spánku. Po zhruba po deseti dnech byste už k vstávání neměli potřebovat budík.
  • Přestaňte posouvat budík a nahánět dalších 7 minut spánku. Vaše tělo se během této doby stejně nemá šanci dostat zpět do režimu hlubokého spánku. Nastavte si proto budík na poslední minutu času vstávání a vyčerpejte ze svého spánku maximum.
  • Jděte hned po probuzení na sluníčko alespoň na deset minut. Právě v okamžiku, kdy se vystavíme slunečním paprskům, přestane náš organismus produkovat spánkový hormon melatonin. Vyrazte tedy ven nebo se jen postavte před okno a načerpejte energii ze slunce.
  • Vypijte čtvrtlitrovou sklenici vody pokojové teploty. Během spánku ztratíte dýcháním přibližně jeden litr vody. Proto se probudíte dehydratovaní. HYDRATACE je jedním z nejrychlejších způsobů, jak sebe a svůj metabolismus po ránu nakopnout.
  • Zapněte si ráno hudbu! Poslech oblíbených písniček je jedním z nejlehčích způsobů, jak se osvěžit a nastartovat mozek. Zvolte song v rychlejším tempu. A pokud chcete, klidně si zazpívejte ve sprše.
  • Nezapomeňte dýchat. Pětkrát až šestkrát se zhluboka nadechněte a dopřejte svému tělu čistý ranní vzduch. Zvýší se vám srdeční tep a tělo se tak rychleji připraví na nadcházející den.
  • Procvičte tělo i mysl.  Krátké fyzické či mentální cvičení zvýší vaše soustředění, takže vám celý den nic neunikne. Protáhněte tělo kliky či pár minutami meditace hned po ranní sprše. 
  • Dejte si studenou (ne ledovou) sprchu, která vás probudí! Naopak horká voda zvyšuje teplotu vašeho těla, čímž se automaticky zvyšuje i vaše únava.
  • Nastartujte svůj den správnou snídaní. Studie ukazují, že snídaně bohatá na bílkoviny má pozitivní vliv na vaši paměť, soustředění i náladu. Mimo jiné potlačí i stres.
  • Vypadat dobře znamená cítit se dobře. Nepodceňujte péči o vzhled, správnou volbu outfitu. Klíčovou složkou je holení. Zvolte strojek, který vám zaručí ty nejlepší výsledky.


Braun Series 9

Braun Series 9 je mimořádně šetrný a účinný holicí strojek. Disponuje patentovanou technologií SyncroSonic™, snímající hustotu vousů, a titanovým zastřihovačem HyperLift&Cut potaženým zlatem, který svou funkčností a špičkovým designem uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky. Holící hlava má čtyři prvky, přičemž každý je určen pro jiný druh porostu. Ve srovnání s ostatními strojky, Braun Series 9 potřebuje mnohem méně tahů, Proto zůstane pokožka hladká a jemná bez zbytečného podráždění. Díky technologii Wet&Dry je navíc schopen pracovat v jakémkoliv prostředí. Každý muž si tak může vybrat, zda se oholí namokro, nasucho, s vodou, pěnou, gelem, nebo ve sprše.

Autor: Procter and Gamble

Braun Series 7

Strojek Braun Series 7 vás dostane svou inteligentní technologií Sonic, která se dokonale přizpůsobí konturám tváře. Braun Series 7 byl speciálně navržen pro to nejpřesnější oholení a díky holicí hlavici MacroMotion s výkyvem až o 40° lehce zvládne oholit i ta nejméně dostupná místa. Díky čtyřem specializovaným hlavicím umí jedním tahem pojmout více vousů a pomocí zastřihovače ActiveLift dovede střih k dokonalosti. Pokud se nespokojíte s průměrem, vyzkoušejte Braun Series 7!

Autor: Procter and Gamble