Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Otevřete dveře jaru: Nezapomeňte, po zimě zkontrolovat terasu, půdu ani balkon!

/
  • Jaro je tu! Nezapomeňte na revizi vašeho domu!
    14. dubna 2017 ● 08:00

    Jaro je v plném proudu! Slunečné počasí vyhnalo ven milovníky zahradničení, kteří zvelebují svou zahradu! Ovšem, péči potřebuje i váš dům či byt!

  • 1.

    Konec večerů u krbu

    Dlouhé večery pod dekou už jsou dávno pryč a je načase, udělat revizi od sklepa až po půdu. Tím můžete předejít vážnějším problémům a díky malým opravám vaše bydlení během jednoho odpoledne prokoukne.

    Jaro je tu! Nezapomeňte na revizi vašeho domu!
    Autor: Shutterstock

  • 2.

    Zaměřte se na detaily

    Při revizi vaše hnízdečka nezapomeňte na detaily! Špatně těsnění oken či nedovírající dveře vás totiž mohou stát nemalé peníze. Rozdílnou teplotou okolo oken či dveří a ve zbytku domu navíc může docházet k rosení, vlhnutí a následnému plesnivění těsnění i okolní omítky. Prohlédněte i panty.  Zejména vrata jsou v zimě vystavena velké námaze a možná bude potřeba je promazat.

    Jaro je tu! Nezapomeňte na revizi vašeho domu!
    Autor: Shutterstock.com

  • 3.

    Jarní prohlídka

    Nezapomeňte, prohlédnout i fasádu, okna i dveře. Zkontrolujte, zda někdo neupadlo obložení, neoloupala se barva z plotu či zda nejsou v chodníku vydrolené díry. Následně projděte i sklep a ujistěte se, že veškeré zdivo vydrželo mrazy, nikde se neusadila plíseň a v pořádku jsou i okna vedoucí do sklepních prostor. V domě se pak zaměřte především na půdu. Ujistěte se, že vám ze střechy nezatéká dovnitř nebo že se vám v podkroví během zimy neusadili nezvaní hosté v podobě myší i kun.

    Jaro je tu! Nezapomeňte na revizi vašeho domu!
    Autor: shutterstock.com

  • 4.

    Odzimujte i terasu či balkon

    Teplé počasí láká k pobytu na zahradě, tudíž nezapomeňte odzimovat terasu i balkon. U přírodních materiálů zkontrolujte, zda není potřeba nová vrstva ochranného nátěru zabraňujícího plesnivění a jiným poškozením. Pokud je to třeba, dopřejte nový nátěr i zábradlí.

    Jaro je tu! Nezapomeňte na revizi vašeho domu!
    Autor: Foto: Mountfield

  • 5.

    Rozvody i komín přenechte odborníkům

    Krb, plynový kostel a komín. To všechno potřebuje také revizi. Na tu si však raději pozvěte odborníky. Pokud vám přijde, že v domě zima, ale kotel funguje jak má, zkuste odvzdušnit radiátory. Krbu kromě odborné kontroly krbové vložky a správného tahu komína po hlavní topné sezoně dopřejte i důkladnou očistu.

    Jaro je tu! Nezapomeňte na revizi vašeho domu!
    Autor: Shutterstock.com

    Fotogalerie
    6 fotografií

Dnešní horoskopy