Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pečujte o srst vašeho miláčka: 4 rady, jak na to!

/
  • Psa kartáčujte zhruba jednou týdně.
    6. března 2017 ● 09:31

    Jaro a podzim jsou kvůli proměnlivému počasí pro nás i naše odmácí mazlíčky s bohatou srstí peklem. Zacuchané a špinavé chlupy se musí řešit takřka po každé proházce. Máme pro vás 4 tipy, jak si práci usnadnit.

  • 1.

    Hřeben, kartáč, nůžky

    Pokud se chceme vyvarovat zacuchané srsti našeho psa, musíme ho pravidelně kartáčovat. Díky tomu se srst přirozeně pročistí, promastí a bude lesklá. U Pejsků, které nechováme na výstavy, bude stačit, když ho vyčešeme jednou týdně. U plemen s jemnou, dlouhou či kudrnatou srstí je to individuální a závisí to na zvyku majitele a samotné potřebě psa.

    Psa kartáčujte zhruba jednou týdně.
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    Koupat či nekoupat

    Jednoznačně koupat, ale s rozvahou. „Pokud vašeho mazlíčka trápí dredy, zkuste šampon pro snadné rozčesávání, s nímž ušetříte čas, protože už nebudete muset použít kondicionér. Šampon navíc lehce pění a snadno se oplachuje, takže bojem se sprchou a čtyřnohým miláčkem nyní v koupelně již nebudete trávit hodiny,“ radí Jana Jerie, odbornice v péči o zvířata.

    Psi koupejte zřídka. Příliš časté používání psích šampónů psům škodí.
    Autor: Profimedia.cz

  • 3.

    Procházky v přírodě

    Pravidelné procházky nejen na vodítku, ale i bez vodítka prospívají psovi po všech stránkách. Fyzická aktivita má pozitivní vliv na jeho srdečně-cévní systém, podporuje zdravou kondici, a v neposlední řadě dojde i na kožich, který se dobře vyvětrá. Především v období, kdy pes líná a zbavuje se starých chlupů je více než žádoucí nechat ho občas proběhnout nějakým křovím, vyšší trávou či padlým listím.

    sheltie
    Autor: Shutterstock.com

  • 4.

    Miska plná kvalitního žrádla

    Stejně jako u lidí, je to i s jídelníčkem u zvířat. Přeplněná miska laskominami neprospívá ani zdravotnímu stavu psa, ani jeho srsti. Pes si nemůže sám vybírat a je na nás z čeho a jak mu jídelníček poskládáme. Krmivo by mělo obsahovat základní složky, a to bílkoviny a tuky, případně sacharidy. U zvířat by se mělo jednat zejména o bílkoviny a tuky živočišného původu, doplněné o sacharidy z brambor či rýže. V případě, že je váš domácí mazlíček citlivější, pečlivě čtěte etiketu na obalech.

    Zdroj: frontline.com

    Než vezmete další pytel s levným krmením, raději si pročtěte, co všechno obsahuje.
    Autor: Shutterstock.com

Dnešní horoskopy