Je to v troubě! Tři recepty na vynikající večeře!

/
  • Výborné recepty na večeři z trouby.
    17. února 2017 ● 09:31

    Každý den si lámete hlavu, co uvařit rodině k večeři? Máme pro vás tři recepty, které zvládne připravit i ta kuchařka, která kuchyní jen letmo prochází!

  • 1.

    Kuřecí křidélka na soli

    Potřebujete: kuřecí křídla dle chuti, kilo soli, kousek másla, grilovací koření

    Postup: Křidélka nebo kuřecí paličky opláchněte pod vodou. *Na pekáč vysypte kilo soli a rovnoměrně rozprostřete křidélka nebo paličky vyrovnejte na pekáč.

    *Pokud budete chtít uspořádání změnit, musíte kuřecí kousek omýt pod vodu. Zespoda se na něj už nabalila sůl, která by se připekla.

    *Pokud máte raději pikantnější chuť, můžete posypat grilovacím kořením, ale není to vůbec nutné. Sůl sama vytvoří výbornou chuť.

    *Vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 45 minut až hodinu.

    *Těsně před dopečením položte na každé křidélko nebo paličku kousek másla. Kůžička se zbarví krásně do červena.

    * Po dopečení odtrhněte od soli a servírujte s bramborem nebo salátem.

    Kuřecí křidélka
    Autor: scom

  • 2.

    Vepřové plátky s nivou

    Potřebujete na čtyři porce: 4 plátky vepřového masa, 4 plátky eidam nebo podobného typu, 4 až 6 velkých žampionů, 100 g nivy, 33% smetanu

    Postup: Plátky jen velmi lehce naklepněte. Solit nemusíte, niva je slaná dost.

    *Položte do pekáčku a na každý kus masa navršte postupně, plátek sýra, žampiony pokrájené na plátky a nakonec nalámanou nivu.

    *Recept lze samozřejmě obohatit například o šunku, slaninu, cibuli, co kdo má rád…

    *Zalijte smetanou a vložte do předehřáté trouby. Pečte zhruba hodinu.

    *Podávejte s brambory, salátem, pečivem…

    Vepřové plátky zapečené se žampiony a nivou
    Autor: scom

  • 3.

    Zapečené brambory se šunkou

    Potřebujete na 4 porce: 12 velkých brambor, 100 g šunky, balíček mozarelly, zakysaná smetana, 200 g aromatičtějšího sýru, výhonek jarní cibulky

    Postup: Brambory omyje, zabalte do alobalu a pečte asi dvě hodiny.

    *Poté je vybalte, nechte vychladnout. Na spodku seřízněte, aby se nekutálely.

    *Nakrájejte na drobno mozarellu a šunku. Vydlabejte brambory a smíchejte se šunkou a mozarellou. To jste před tím pokrájeli na drobné kousky. Lehce osolte.

    *Vzniklou hmotou naplňte zpět brambory. Posypte nastrouhaným sýrem a nechte ještě zapéct zhruba 20 minut.

    * Na každou bramboru pak dejte lžičkou kopičku zakysané smetany a dozdobte jarní cibulkou.

    Půlky pečených brambor plněné šunkou a sýrem
    Autor: scom

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi

Dnešní horoskopy