Je to v troubě! Tři recepty na vynikající večeře!
-
Každý den si lámete hlavu, co uvařit rodině k večeři? Máme pro vás tři recepty, které zvládne připravit i ta kuchařka, která kuchyní jen letmo prochází!
- 1.
Kuřecí křidélka na soli
Potřebujete: kuřecí křídla dle chuti, kilo soli, kousek másla, grilovací koření
Postup: Křidélka nebo kuřecí paličky opláchněte pod vodou. *Na pekáč vysypte kilo soli a rovnoměrně rozprostřete křidélka nebo paličky vyrovnejte na pekáč.
*Pokud budete chtít uspořádání změnit, musíte kuřecí kousek omýt pod vodu. Zespoda se na něj už nabalila sůl, která by se připekla.
*Pokud máte raději pikantnější chuť, můžete posypat grilovacím kořením, ale není to vůbec nutné. Sůl sama vytvoří výbornou chuť.
*Vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 45 minut až hodinu.
*Těsně před dopečením položte na každé křidélko nebo paličku kousek másla. Kůžička se zbarví krásně do červena.
* Po dopečení odtrhněte od soli a servírujte s bramborem nebo salátem.
- 2.
Vepřové plátky s nivou
Potřebujete na čtyři porce: 4 plátky vepřového masa, 4 plátky eidam nebo podobného typu, 4 až 6 velkých žampionů, 100 g nivy, 33% smetanu
Postup: Plátky jen velmi lehce naklepněte. Solit nemusíte, niva je slaná dost.
*Položte do pekáčku a na každý kus masa navršte postupně, plátek sýra, žampiony pokrájené na plátky a nakonec nalámanou nivu.
*Recept lze samozřejmě obohatit například o šunku, slaninu, cibuli, co kdo má rád…
*Zalijte smetanou a vložte do předehřáté trouby. Pečte zhruba hodinu.
*Podávejte s brambory, salátem, pečivem…
- 3.
Zapečené brambory se šunkou
Potřebujete na 4 porce: 12 velkých brambor, 100 g šunky, balíček mozarelly, zakysaná smetana, 200 g aromatičtějšího sýru, výhonek jarní cibulky
Postup: Brambory omyje, zabalte do alobalu a pečte asi dvě hodiny.
*Poté je vybalte, nechte vychladnout. Na spodku seřízněte, aby se nekutálely.
*Nakrájejte na drobno mozarellu a šunku. Vydlabejte brambory a smíchejte se šunkou a mozarellou. To jste před tím pokrájeli na drobné kousky. Lehce osolte.
*Vzniklou hmotou naplňte zpět brambory. Posypte nastrouhaným sýrem a nechte ještě zapéct zhruba 20 minut.
* Na každou bramboru pak dejte lžičkou kopičku zakysané smetany a dozdobte jarní cibulkou.