Obě střediska se nacházejí v pohoří Mrtvé hory (Totes Gebirge) blízko dálnice Linec – Štýrský Hradec.

Horní Rakousko neoplývá velkým množstvím lyžařských středisek, jako je tomu u ostatních spolkových zemí, nacházejících se na území Alp. Střediska Hinterstoder a Wurzeralm patří v tomto regionu k nejvyhledávanějším. Nacházejí se v pohoří Mrtvé hory („Totes Gebirge“) blízko dálnice Linec – Štýrský Hradec .

Jak ve středisku Hinterstoder, tak ve středisku Wurzeralm nepřesahují nejvyšší vrcholy dva tisíce metrů. Prvenství si v tomto ohledu drží první z nich, kde lanovka v nejvyšším bodě vysazuje lyžaře přesně ve dvou tisících, zatímco ve Wurzeralmu se vysedá v nejvyšší poloze o 130 metrů níž. Hinterstoder také předčí Wurzeralm v počtu kilometrů sjezdovek (36 ku 20) a délce černých tratí (8 ku 2). Tím ale prvenství Hinterstoderu končí, dále jsou střediska srovnatelná nebo dokonce benjamínek většího brášku v mnohém předčí. 

Hinterstoder
Lyžařský areál střediska Hinterstoder sice není obrovský, ale sjezdovky stojí zato. Vždyť je dokonce pravidelně dějištěm závodů Světového poháru.  Lyžařské vleky vedou až pod vrchol hory Höss do výšky 1840 metrů, odkud vedou sjezdovky, které jsou pěkně široké, přehledné a pěkně členité. Lyžařský areál má celkem 40 kilometrů: 12 kilometrů modrých, 18 kilometrů červených a zbývajících 10 nejnáročnějších, tedy černých.

Wurzeralm
Jakožto menší z obou sourozenců si zachovává kouzlo malého, ale hýčkaného člena lyžařské rodiny bez velehorských aspirací. Se svými pozvolnými, převážně červenými a modrými sjezdovkami se soustřeďuje na to, co umí nejlépe – totiž na začátečníky.  

Děti jsou vítány i v hotelu
Čtyřhvězdičkový hotel superior Dilly se může pochlubit více než stoletou tradicí a stal se skutečně synonymem zdařilé dovolené pro celou rodinu. Inovativní hoteliér totiž stále nabízí něco nového. „Chceme být ten nejpřitažlivější hotel pro rodiny s dětmi, ale zároveň chceme oslovovat sportovce a akční publikum v každém věku,“ popisuje svoji hotelovou strategii majitel Horst Dilly. Zatímco rodiče vyrážejí do blízkých lyžařských středisek, ty nejmenší lyžují na vlastním hotelém svahu, který je součastí lyžařského parku přímo u hotelu. Večer se mohou vyřádit společně ve špičkovém wellness areálu.

Burgtherme – neodolatelný wellness areál 
Velkoryse pojatý wellness areál v hotelu Dilly o celkové ploše 3.000 m² nabízí relax přímo královský: sauny s různou teplotou, parní lázně, infračervenou kabinu, caldárium, solnou jeskyni, bylinkovou saunu. Venku je kouzelní srubová sauna a koupací jezírko a vyhřívaná  pětadvacítka a vevnitř tři kryté bazény. Vše je doplněno pohodlnými relaxačními prostorami s výhledem na krásnou přírodu. Zkušený wellness tým hostům nabízí celou řadu blahodárných masáží a zábalů.  

Wellness pro děti 
Děti se mohou těšit na aquapark s 50metrovou skluzavkou a na dětskou saunu. Dohled dětí je v dětském klubu zajišťován kvalifikovanými pedagogy po celý týden. 

Kam na lyže v Rakousku?

Na lyže do Rakouska: Kde jsou nejlepší sjezdovky? A kolik stojí skipasy? 

Rakousko je rájem pro rodiny s dětmi: Kam na lyže s dětmi? Jedině do Rakouska!