Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vlasy v zimě: 4 rady, aby netrpěly!

/
  • Mrazy a zima jsou pořádným problémem i pro naše vlasy.
    Mrazy a zima jsou pořádným problémem i pro naše vlasy. (Shutterstock.com)
    10. ledna 2017 ● 09:31

    Mrazy a zima jsou pořádným problémem i pro naše vlasy. Pokud chodíte prostovlasí, vysušují se, lámou. Pokud je schováte pod čepici, ztrácí objem, potí se a svědí vás pokožka. Poradíme, jak svým vlasům můžete pomoci.

     

  • 1.

    Bez objemu

    Umyjete vlasy, vyfoukáte a s účesem jste spokojeni. Jenže venku mrzne, až praští, takže musíte narazit čepici nebo alespoň kapuci a s účesem je konec. Pomoci si můžete vlasovými pudry. Stačí je nasypat ke kořínkům vlasů, pročechrat a vlasy opět nabudou na objemu.

    Mrazy a zima jsou pořádným problémem i pro naše vlasy.
    Autor: Shutterstock

  • 2.

    Jako »rákosníček«

    Pokud vám vlasy nezvladatelně poletují kolem hlavy, máte vlasy celkově poškozené. Právě ty totiž více podléhají statické elektřině. Dopřejte jim alespoň dvakrát týdně výživné kůry na vlasy a používejte bezoplachové kondicionéry. Když je totiž neopláchnete, ve vlasech zůstává více hydratace.

    Mrazy a zima jsou pořádným problémem i pro naše vlasy.
    Autor: Shutterstock.com

  • 3.

    Suché a svědivé

    Ideální by bylo, kdybyste v zimě úplně vynechali fény, kulmy či žehličky. Nejlepší by bylo, kdyby vlasy schnuly přirozeně. Myjte se šampóny na suché vlasy nebo používejte šetrné šampónky pro děti. Pomoci můžete i tím, že vlasy posílíte zevnitř. Do jídelníčku zařaďte mastnější ryby, vejce, červené maso, česnek nebo sezamový olej.

    Mrazy a zima jsou pořádným problémem i pro naše vlasy.
    Autor: Shutterstock

  • 4.

    Mastící se

    Pokud se vám zdá, že se vám nyní více mastí, zapomeňte na to, že je zkrotíte šampony právě na mastné vlasy. Z regálu vezměte speciální přípravky »wintercare« čili zimní péče nebo šampony pro jemné vlasy. Také zapomeňte na používání gelů a tužidel. Pokud vám vlasy venku navlhnou, účes se změní v neforemnou hmotu.

    Mrazy a zima jsou pořádným problémem i pro naše vlasy.
    Autor: shutterstock.com

Dnešní horoskopy