Ne každý ale v dnešní době získá hypotéku, a tak se mu může jeho sen o moderním bydlení rozplynout. Vzdát se však svého snu v době, kdy na trhu existuje i moderní družstevní bydlení, by byla velká škoda. 

Autor: archiv

Proč vsadit  na družstevní byt?

Moderní družstevní bydlení přináší oproti bytům v osobním vlastnictví jednu obrovskou výhodu. Nemusíte žádat banku o hypotéku, nikde nedokládáte své příjmy a nejste veden jako dlužník v registrech. A nakonec, po zaplacení družstevního podílu, si můžete, ale rozhodně nemusíte svůj byt do osobního vlastnictví převést. Žádné problémy nebudete mít ani s převodem bytu na své blízké. Další výhodou je možnost dojednat nižší ceny u služeb, jako jsou dodávky plynu, elektřiny či úklid společných prostor, poptává-li je družstvo pro členy hromadně. 

Stačí jen úvodní splátka

Pro získání nového bydlení tak stačí jen zaplatit úvodní splátku. A na tu můžete použít třeba i své stavební spoření. Dále následují pravidelné měsíční splátky, jejichž výši si můžete dle své aktuální finanční situace i upravovat. „To vše patří mezi obrovské výhody moderního družstevního bydlení, které v Praze již pět let úspěšně nabízíme. Od roku 2011 jsme prodali více než 500 nových, moderních družstevních bytů. Moderní družstevní byty prodáváme ve třech pražských rezidenčních čtvrtích – v Britské čtvrti na Západním Městě v Praze-Stodůlkách, v Prosek Parku na Proseku a v Malém háji v Praze-Štěrboholech,“ upřesnil Ing. Štěpán Havlas, finanční ředitel  české developerské společnosti FINEP. 

Autor: archiv

Pohodlí a vše na dosah

Ať už si vyberete byt družstevní, nebo byt v osobním vlastnictví, ve všech zmíněných lokalitách najdete moderní rezidenční domy s krytými parkovacími místy. „Naprostou samozřejmostí je u těchto lokalit moderní městská infrastruktura, služby, bezproblémová dopravní obslužnost a stejně tak i velký počet dětských parků, hřišť nebo nově vysázené zeleně a relaxačních zón,“ dodává představitel FINEP. 
Zajímavý benefitPodíl družstevního bydlení v Praze na celkové nabídce nových bytů i nadále poroste. Dnes jsou družstevní byty spravovány zkušenými bytovými družstvy a majitelé bytu se o svůj dům a jednotlivé služby nemusí starat. O vše se postará bytové družstvo a to je pro každého velký benefit.  

Více informací najdete na www.druzstevnibydleni.cz