Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Rychlá večeře: 3 recepty, které budete mít natotata!

/
  • Gratinované kuřecí kousky se špenátem
    Gratinované kuřecí kousky se špenátem (Shutterstock.com)
    30. září 2016 ● 09:31

    Rychle z práce nakoupit, vyzvednout děti ze školky či školy, doběhnout domů, napsat úkoly a hlavně vymyslet, čím rodinu večer nakrmit! Je vaření i vaše noční můra? Už prostě nevíte, co pořád vymýšlet? Zkuste do rodinného jídelníčku zařadit naše tři recepty.

  • 1.

    Zapečené vepřové se žampiony a nivou

    Potřebujete (4 porce): 4 plátky vepřového, 8 žampionů, 4 plátky sýra, niva, smetana na šlehání.

    Postup: Žampiony očistěte a nakrájejete na plátky. Nivu nastrouhejte na hrubším struhadle. Plátky vepřového naklepejte a vložte do pekáčku. Lehce opepřete, se solí šetřete - niva je slaná dostatečně. Na každý plátek položte sýr, dále plátky žampionů a nakonec nivu. Vše zalijte smetanou a vložte do předehřáté trouby. Pečte zhruba 45 minut až sýr krásně zčervená. Podávejte se zeleninovým salátem nebo s opečenými brambory.

    Zapečené vepřové se žampiony a nivou
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    Gratinované kuřecí kousky se špenátem

    Potřebujete (4 porce): 4 plátky kuřecích prsou, dva sáčky rozmrazení listového špenátu, 4 vejce, 2 tvarohy, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 8 snítek bazalky, 4 lžíce parmazánu, 4 lžíce strouhanky, sůl, pepř, olej

    Postup: Zpěňte cibulku, přidejte na kostičky nakrájená kuřecí prsa a zprudka osmažte do červena. Přidejte špenát, osolte a opepřete a duste zhruba 5 minut. Odstavíte z plotny, vmíchejte do horké směsi utřený česnek, tvaroh a vejce a vše dejte do pekáčku. Smíchejte strouhanku s parmazánem a najemno nasekanou bazalkou a nasypte na špenátovo-kuřecí směs. Pečte ve vyhřáté troubě na 200 stupňů zhruba 30 minut.

    Gratinované kuřecí kousky se špenátem
    Autor: Shutterstock.com

  • 3.

    Masová bábovka

    Potřebujete na 4 porce: 4 plátky kuřecích prsou, 20 dkg plátkové slaniny, 4 párky, 6 až 8 vajec, 15 dkg plátkového eidamu

    Postup: Lehce vymažte formu - ideální je silikonová. Kuřecí maso lehce naklepte, osolte a opepřete. Do formy jako první vložte plátkový sýr, na něj kuřecí maso, plátky slaniny, párek, zalijte vajíčky. Vajíčka nešlehejte, jen vyklepněte, při rozkrojení vypadají lépe. Vrstvěte, dokud máte suroviny a stačí forma. Pečte v předehřáté troubě zhruba hodinu. Podávejte s bramborem a se zelím nebo jen s bramborovou kaší.

    Masová bábovka
    Autor: profimedia.cz

     

     

     

     

Dnešní horoskopy