Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Víkendová inspirace: 3 recepty na hlavní chod!

/
  • Už vám dochází fantazie a netušíte, jak o víkendu nasytit hladovou rodinu? Vyzkoušejte naše tři recepty, určitě vám zachutnají!
    23. září 2016 ● 09:35

    Už vám dochází fantazie a netušíte, jak o víkendu nasytit hladovou rodinu? Vyzkoušejte naše tři recepty, určitě vám zachutnají!

  • 1.

    Vepřová panenka se sušenými švestkami

    Potřebujete na 4 porce: 40 g pancetty, 20 g másla, 300 g žampionů, 100 g sušených švestek, 100 g sterilovaných okurek, 1 kostka hovězího bujónu, 800 g vepřové panenky

    Postup: Pancettu nakrájíme na kostky a orestujeme na pánvi. Přidáme máslo a po jeho rozpuštění na něm 10 minut restujeme nakrájené houby, sušené švestky a okurky. Následně přidáme 500 ml vody a kostku hovězího bujónu Podravka. Omáčku vaříme tak dlouho, dokud nedosáhne požadované hustoty. Maso nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme a osmažíme na pánvi z obou stran. Medailonky následně přelijeme připravenou omáčkou a podáváme s rýží nebo zeleninovým salátem.

    Vepřová panenka se sušenými švestkami
    Autor: jenomvar.cz

     

  • 2.

    Rizoto s krůtím masem a cuketou

    Potřebujete na 4 porce: 250 g krůtího masa, 100 g mladé cibulky, 2 kostky zeleninového bujónu, 50 g másla 100 g čerstvé červené papriky, 300 g cukety, 250 g Lagris ryže arborio, 20 g parmezánu, 1 lžíce nasekané petrželové natě, sůl pepř

    Postup: Krutí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a necháme chvíli odstát. Cibulku nakrájíme na kolečka a papriku s cuketou na kostky. Kostky bujónu Podravka vložíme do 1 l vroucí vody a vaříme 3 minuty. Krutí maso opečeme na polovičním množství másla, přidáme cibulku, papriku a cuketu. Vše společně krátce orestujeme, přidáme rýži arborio, kterou podlijeme bujónovým vývarem a vaříme na mírném ohni. Jakmile je rýže uvařená „al dente“, zamícháme do ní zbytek másla, posypeme parmezánem, petrželovou natí a podáváme.

    Rizoto s krůtím masem a cuketou
    Autor: jenomvar.cz

     

  • 3.

    Indický pilaf s kuřecím masem

    Potřebujete na 4 porce: 2 vetší stehenní kuřecí řízky, olej, 2 vetší cibule, 4 ks hřebíčku, 2 lžičky kari, 500 g  rýže basmati , 1 l vody, 2 kostky slepičího bujónu, 2 lžíce mandlových plátk, 1 lžička skořice, sůl, pepř

    Postup: Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájené kuřecí maso, cibuli nakrájenou nadrobno, hřebíček a kari. Podlijeme vodou a přidáme kostky slepičího bujónu Podravka. Dusíme zhruba 25 minut a pak vsypeme rýži, kterou podlijeme zbylou vodu a dále zvolna dusíme, dokud se rýže neuvaří. Nakonec přimícháme nakrájené mandle a podáváme.

    Indický pilaf s kuřecím masem
    Autor: jenomvar.cz
                                                       

     

     

Témata

recept oběd jídlo

Dnešní horoskopy