Pořádná grilovačka: 3 recepty na neodolatelné burgry!
-
S těmito burgry uchvátíte každého.
Víkend je za dveřmi a pokud se chystáte grilovat, máme pro vás tři super recepty na burgry, po kterých se jen zapráší!
- 1.
Burger z červené řepy s volským okem
Suroviny na 2 porce: na burger: 2 ks středně velké červené řepy, 1 lžíce hořčice Hellmann´s, 1 lžíce sladké mleté papriky, hrst nasekaných bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj…), 1 rohlík nakrájený na kostičky, 1 dcl zeleninového vývaru nebo mléka, 1 žloutek, sůl, čerstvě drcený pepř
Další suroviny: 2 lžíce oleje, 2 burgerové housky, 2 lžíce tatarské omáčky, 2 hrsti ledového salátu nakrájeného na nudličky, 1 rajče, 2 kolečka cibule, 2 vejce na volské oko
Postup: Rohlík namočíme do vývaru nebo mléka. Uvařenou řepu oloupeme, nastrouháme na velmi jemném struhadle a přeby-tečnou šťávu vymačkáme. K řepě přidáme hořčici, mletou papriku, žloutek, sůl, pepř, nasekané bylinky. Namočený rohlík vymačkáme a přidáme k řepě. Směs dobře promícháme. Z hmoty vytvarujeme 2 placky a pozvolna opečeme na rozpáleném grilu nebo pánvi s troškou oleje. Z každé strany cca 5 minut. Servírujeme v rozehřáté křupavé housce pomazané tatarskou omáčkou, nudličkami salátu, plátkem rajčete, kolečkem cibule a volským okem.
Burger z červené řepy s volským okemAutor: Hellmann´s - 2.
Burger s grilovaným ananasem
Suroviny na 1 porci: 130 g mletého hovězího masa, 1 lžíce oleje, 1 kolečko čerstvého ananasu 1 cm silné, 1 velká celozrnná houska, 1 lžíce tatarské omáčky, hrst nakrájeného listového salátu, červená cibule, sůl, pepř
Postup: Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence. Vytvoříme z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici necháme 30 minut zatuhnout. Maso zprudka orestujeme z obou stran na rozpáleném grilu nebo na rozpálené pánvi s trouškou oleje, necháme cca 3 minuty odpočinout a poté osolíme. Mezitím na výpeku z masa nebo na grilu opečeme kolečko ananasu. Zlehka jej osolíme. Housku rozkrojíme napůl a pod grilem obě části otoustu-jeme z obou stran. Na spodní díl namažeme půl lžíce tatarky, naaranžujeme salát, položíme maso, druhou polovinu tatarky, ogrilovaný ananas, nasekanou červenou cibuli a přiklopíme křupavou houstičkou.
- 3.
Burger s camembertem a karamelizovanou cibulkou
Suroviny na 1 porci: 130 g mletého hovězího masa, 1 lžíce oleje, 4 proužky camembertu , 1 velká burgerová houska, 1 lžíce tatarské omáčky, hrst nakrájeného listového salátu (ideální je barevný mix), hrst čipsů (bramborové nebo celerové nebo petrželové…), sůl, pepř
Karamelizovaná cibulka: 1 velká cibule, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžíce oleje, 2 lžíce vinného octa, špetka soli
Postup: Cibuli nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a pozvolna restujeme na rozehřátém oleji až získá karamelově zlatou barvu a změkne. Pak přidáme cukr a restujeme, až se cukr rozpustí. Přilijeme ocet a necháme jej důkladně odpařit a stáhneme z plamene. Cibule bude mít konzistenci džemu. Necháme mírně vychladit. Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence. Vytvoříme z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici necháme 30 minut zatuhnout. Maso zprudka orestujeme z obou stran na rozpáleném grilu nebo na rozpálené pánvi s trouškou oleje, položíme na něj plátky camembertu a vložíme na chvíli pod gril, aby se sýr roztopil. Housku rozkrojíme napůl a pod grilem obě části otoustu-jeme z obou stran. Na spodní díl namažeme půl lžíce tatarky, naaranžujeme nasekaný salát, druhou polovinu tatarky, maso s camembertem, nahoru navrstvíme karamelizovanou cibuli a čipsy. Přiklopíme druhou půlkou křupavé housky.
Zdroj: Hellmann´s
Burger s camembertem a karamelizovanou cibulkouAutor: Hellmann´s