Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Prázdniny jsou za chvíli: Poradíme, jak vybrat sportovní kemp pro děti!

/
  • Nevíte co s dětmi o prázdninách? Vyberte jim sportovní kemp!
    Nevíte co s dětmi o prázdninách? Vyberte jim sportovní kemp! (Monkey´s Gym)
    20. května 2016 ● 09:31

    Ani se nenadějete a prázdniny jsou tady. Už máte pro vaše dítě program na celé dva dlouhé měsíce? Ideálním řešením jsou příměstské sportovní kempy. Poradíme, jak vybrat ten pravý.

  • 1.

    Sport děti rády

    Děti tak můžou objevit disciplíny, které ještě neměly možnost vyzkoušet, i poznat nové kamarády. „Děvčata si ráda vyzkoušejí základy sportovní gymnastiky nebo lekci aerobiku, chlapce baví judo nebo bojové sporty, při nichž musejí kromě síly prokázat i obratnost a postřeh,“ říká Kristýna Přibylová z portálu www.monkeysgym.cz, která má s pořádáním sportovních kempů mnohaleté zkušenosti.

    Nevíte co s dětmi o prázdninách? Vyberte jim sportovní kemp!
    Autor: Monkey´s Gym

  • 2.

    Zkušenosti jsou důležité

    Abyste děti svěřili do dobrých rukou, nejprve si zjistěte pár důležitých věcí. Především, jaké má organizátor sportovního kempu zkušenosti s pořádáním podobných aktivit. Pokud je nerealizuje pravidelně několikátou sezonu nebo se sportování s dětmi nevěnuje během roku, nejspíš nebude mít dostatek zkušeností.

    Pro dobrou výuku je také nutné kvalitní sportovní vybavení v perfektním technickém stavu. Pokud organizátor nic takového nemá, je otázkou, jak kvalitní pak budou samotné kurzy. Důležité je i potřebné zázemí. Jinak se může stát, že vaše dítko, natěšené na olympiádu v přírodě, stráví při špatném počasí odpoledne pod střechou místní restaurace.

    Nevíte co s dětmi o prázdninách? Vyberte jim sportovní kemp!
    Autor: Monkey´s Gym

  • 3.

    Nebojte se zeptat

    „Než dítě svěříte organizátorům, neváhejte prověřit si odbornost lektorů, zeptejte se jich na metodiku, abyste měli jistotu, že se vaše dítko bude nejen bavit, ale také se něčemu naučí,“ doporučuje Přibylová a připomíná důležitou věc. „Vždy se ptejte na znalost první pomoci. Musíte mít jistotu, že lektoři budou vědět, jak případnou situaci řešit.“ Zajímejte se i o to, jak je postaráno o stravování a pitný režim i to jak je řešené storno a náhrady.

    Nevíte co s dětmi o prázdninách? Vyberte jim sportovní kemp!
    Autor: Monkey´s Gym

  • 4.

    Co u dětí letí?

    „Největší zájem je každý rok o kempy zaměřené na in-line bruslení, ale i míčové hry nebo atletika mají své věrné příznivce. Letos navíc přidáváme díky olympiádě i speciální olympijský kemp, ve kterém si děti vyzkouší řadu méně i více tradičních olympijských sportů,“ vyjmenovává Kristýna Přibylová z tělocvičny Monkey‘s Gym, která pro děti pořádá kvalitní příměstské kempy zaměřené na sportování zábavnou formou.

    Nevíte co s dětmi o prázdninách? Vyberte jim sportovní kemp!
    Autor: Monkey´s Gym

    Zdroj: www.monkeysgym.cz

Dnešní horoskopy