Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vyladěné jarní menu: 3 recepty na dobroty!

/
  • Překvapte rodinu vyladěným jarním menu.
    19. května 2016 ● 09:42

    I když jsou řízky nebo pečené kuře vynikající, připravujete  je rodině takřka každý druhý týden. Chtělo by to vyzkoušet něco jiného! Překvapte je a uvařte jarní menu podle našich receptů.

  • 1.

    Předkrm: Zelený salát s mozzarellou

    Potřebujete: 1 ledový salát, trs hroznového vína, 1 avokádo, 100 g mini mozarelly, 1 okurka, 2 zelené hrušky, 15 zelených oliv, petrželka, koriandr, šťáva z citrónu Medový dresink: 5 lžic olivového oleje, 1 lžíce šťávy z citrónu, 1 lžíce květového medu, 1 lžíce dijonské hořčice, sůl, pepř

    Postup: Ledový salát rozděláme na jednotlivé lístky a natrháme ho na ještě menší kousky. Hroznové víno rozkrájíme na poloviny. Zelené hrušky a oloupané avokádo nakrájíme na plátky a zakapeme citrónovou šťávou. Okurku i se slupkou nakrájíme na tenké plátky. Vše dáme do větší salátové mísy. Přidáme mini mozzarellky, olivy, okořeníme a promícháme. Olivový olej, citrónovou šťávu, med a hořčici smícháme v malé misce. Dresink osolíme a opepříme podle chuti.

    Zelený salát s mozzarellou
    Autor: LIDL

  • 2.

    Hlavní jídlo: Fusilli s kuřetem a kukuřicí

    Potřebujete: mořská sůl v mlýnku, pepř, rostlinný olej, čerstvý rozmarýn, 300 g barevných těstovin fusilli, 1 menší cibue, 4 stroužky česneku, 50 ml suchého bílého vína, 100 ml kuřecího vývaru, 200 ml smetany ke šlehání, 150 g sterilované kukuřice, 100 g pórku, čerstvá bazalka, 50 g sýra typu Grana Padano

    Postup: Z omytého a osušeného kuřete vykrojíme prsa. Odřízneme obě stehna a odstraníme z nich kůži. Stehna vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Z kostí, ořezů a kůží připravíme kuřecí vývar. Kuřecí prsa z obou stran osolíme a opepříme. Opečeme je v rozpálené pánvi na troše oleje nejdříve kůží dolů dozlatova. Poté je otočíme, přidáme lístky rozmarýnu a další 2-3 minuty restujeme. Kuřecí prsa přendáme do zapékací mísy, přelejeme výpekem a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 10-15 minut. Po upečení je nakrájíme na tenčí plátky.

    Fusilli uvaříme ve vroucí osolené vodě. V rozpálené pánvi na troše oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kousky nakrájená kuřecí stehna, osolíme a opepříme. Podlejeme vínem a počkáme, dokud se neodpaří alkohol (můžeme i flambovat). Podlejeme vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut. Poté podlejeme smetanou, přidáme scezenou kukuřici, pórek nakrájený na tenké proužky a necháme přejít varem. Přidáme scezené těstoviny a promícháme. Nakonec přidáme nasekanou bazalku a promícháme.

    Servírování: Do hlubokého talíře naservírujeme porci těstovin s kuřecím ragú. Na ně položíme kuřecí prsa nakrájená na tenčí plátky a posypeme nastrouhaným sýrem Grana Padano. Ozdobíme lístky čerstvé bazalky.

    Fusilli s kuřetem a kukuřicí
    Autor: LIDL

  • 3.

    Dezert: Nepečený piškotový dort

    Potřebujete: 375 g kulatých piškotů, 3 lžíce holandského kakaa, 800 ml zakysané smetany 18%, 70 g cukru moučka, 400 g smetanovo-jogurtové pomazánky, 220 g meruňkového džemu, 100 ml rumu, 2 velké banány, čokoláda na vaření (na ozdobení)

    Postup: Krém - V míse smícháme smetanu s cukrem. Poté přidáme pomazánku a metličkou důkladně spojíme. Vzniklý krém rozdělíme na tři části. Do první části přimícháme dvě vrchovaté lžíce kakaa, do druhé části jednu zarovnanou lžíci kakaa a třetí necháme bílou.

    Dort - Dno kulaté formy vyložené pečicím papírem vyskládáme piškoty rovnou plochou dolů a pokapeme po celém povrchu směsí džemu a Tuzemáku. Na tuto vrstvu rozprostřeme po celém povrchu nejtmavší krém. Ten poklademe kolečky banánu. Na ně vyskládáme piškoty se džemem a Tuzemákem a překryjeme světle hnědou vrstvou krému. Zopakujeme vrstvu s banány a piškoty se džemem. Nakonec rozetřeme bílý krém, který navrchu ozdobíme piškoty. Dort necháme nejlépe přes noc ztuhnout. Dozdobíme nahrubo nastrouhanou čokoládou.

    Více receptů najdete na www. kuchynelidlu.cz ZDE

    Nepečený piškotový dort
    Autor: LIDL

Dnešní horoskopy