Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

4 rady, jak si správně umýt vlasy!

/
  • Video se připravuje ...
    5. května 2016 ● 09:34

    Vlasy jsou korunou naší hlavy, a proto by měly být vždy umyté a upravené. I když se vám to může zdát malicherné, mytí vlasů byste měli věnovat péči. Možná dokonce ani nevíte, jak si je správně očistit. Nevadí, poradíme!

  • 1.

    Jak často?

    Zásadní otázkou je »jak často vlasy mýt? « Ten kdo má vlasy suché, stačí mu třeba dvakrát týdně, vlasy mastné a zplihlé chtějí umýt každý den. Ideálně je mytí obden. Frekvenci mytí přizpůsobte i množství šamponu. Pokud je myjete po třech dnech, vlasy jsou již plné nečistot, lup. Stylingových doplňků a mastnoty. Takže ideálně je omýt dvakrát po sobě množstvím šamponu v množství zhruba čajové lžičky pro dlouhé vlasy. Na kratší stačí velikost lískového oříšku. Pokud vlasy myjete každý den, stačí jedna dávka.

    Jak si správně mýt vlasy? Šampon vždy dvakrát a nezapomínat na kondicionér
    Autor: Shutterstock.com

  • 2.

    Ne horká, ne studená

    Důležité je zvolit si šampon, který odpovídá vašemu typu vlasů. Pokud jste přírodní blondýna, nemyjte si vlasy šamponem po barvení… neméně důležitá je teplota vody. Ideální je voda vlažnější, protože pod studenou nevydržíte a horká zbytečně dráždí mazové žlázy na pokožce hlavy.

    Jak si správně mýt vlasy? Šampon vždy dvakrát a nezapomínat na kondicionér.
    Autor: shutterstock.com

  • 3.

    Vmasírujte, nedrápejte

    Šampon napěňte v dlaních a naneste na vlasy. Lehce a krouživými pohyby ho vetřete do vlasů. U pokožky hlavy používejte polštářky prstů, rozhodně ne nehty! Tím byste zbytečně vybudila mazové žlázy a vlasy by byly hned mastné. Smyjte pěnu, ideálně se zakloněnou hlavou dozadu, aby vlasy byly »ulíznuté« - usnadníte tak rozčesávání. Nepodceňujte balzám - uhladí vlasy. Stačí jej nananést zhruba pět centimetrů od kořínků a rozetřít po délce vlasů. Pak jej smyjte, nemusí se nechat působit. Různé masky a zábaly stačí aplikovat jednou týdně.

    Jak si správně mýt vlasy? Šampon vždy dvakrát a nezapomínat na kondicionér.
    Autor: shutterstock.com

  • 4.

    Mačkejte, netřete

    Po umytí nechte vlasy trochu odpočinout. Ideální je zabalit je do turbanu z ručníku, který vsaje vodu. Ta by se měla z vlasů lehce vymačkat. Rozhodně vlasy netřete silně ručníkem, vlasy se tím poničí. Nikdy nechoďte spát s mokrými vlasy! Můžete si »zadělat« na pořádnou migrénu, u delších vlasů i na nastydnutí krční páteře. Při fénování vlasy nespalte příliš horkým vzduchem, připněte na chladnější a fénujte ze vzdálenosti zhruba 30 cm.

    Jak si správně mýt vlasy? Šampon vždy dvakrát a nezapomínat na kondicionér
    Autor: Shutterstock.com

     

     

     

Dnešní horoskopy