Bublinky perlivé vody se chovají jako malé kartáčky – čistí póry, odstraňují odumřelou kůži, pomáhají tak k zářivější, tónované pleti. Ucpané póry a mastná pleť mají za následek pupínky, rozšířené póry a mdlý vzhled pleti. Perlivá voda naopak dostane kyslík hlouběji pod pokožku a zlepší krevní oběh, takže pokožka bude lépe prokrvená. Konkrétní péče pak záleží na typu vaší pleti – mastné, suché nebo
citlivé. Pro všechny typy pleti platí společné pravidlo – nejdříve pleť vyčistěte přípravky, které běžně používáte, a potom se již můžete pustit do »perlivé procedury«.

Pro citlivou nebo suchou pleť

Smíchejte perlivou a neperlivou vodu v poměru 1:1 a nalijte ji do misky. Do ní ponořte obličej na 10 až 20 sekund. Opakujte jednou týdně. Trochu perlivé vody můžete nanést také na vatový tamponek a použít ji jako tonikum. Aplikujte tuto metodu alespoň jeden měsíc, abyste měli možnost porovnat výsledky.

Pro normální až mastnou pleť

Naplňte misku silně perlivou vodou a ponořte do ní obličej na 10 až 20 sekund. Pokud máte normální pleť, opakujte tento proces jednou týdně. S mastnou pletí můžete opakovat až třikrát za týden.

Mýtus sodovka?

Mýtus: Způsobuje celulitidu.
Pravda: Studie nic takového nepotvrdily. Čím víc vody pijete, tím snáz se toxiny způsobující celulitidu vyplavují z těla.

Mýtus: Ničí zuby.
Pravda: Zdraví zubů určuje genetická dispozice a ústní hygiena, perlivá voda (neobsahující cukr) na to nemá vliv.

Mýtus: Nadýmá a okyseluje žaludek.
Pravda: Perlivá voda sice může vyvolat pocit plného žaludku, ale jde jen o velmi krátkodobý efekt, tělo se oxidu uhličitého velmi rychle zbavuje.