Nepěkný úsměv

Krásný úsměv je zaručeně jednou z věcí, kterých si člověk na druhém všimne jako první. Usmívající se osoba je totiž považována za atraktivnější, ovšem nažloutlé zuby či zkažený dech jí na kráse a přitažlivosti nepřidají. Ani zbytky jídla uvázlé mezi zuby nezabodují. Proto byste měli o svůj úsměv neustále dbát.

V dnešní době je spousta možností bělení zubů, svěží dech vám potom zajistí jejich pravidelné čištění a používání ústní vody. Nemusíte přitom platit vysoké částky za odborné bělení zubů v ordinaci. Zářivě bílého úsměvu docílíte i levněji, třeba pomocí jedlé sody či zubní pasty s bělicím účinkem. Dejte si však pozor, při dlouhodobém užívání může soda poničit zubní sklovinu. Nezapomeňte však ani na pravidelné ošetřování citlivé pokožky rtů balzámem. A dámy, pokud si rty malujete, pozor na otisknutou rtěnku na zubech!

Make-up a la Marfuša

Silné oční linky, výrazné stíny a několik vrstev make-upu či pudru, jejichž použití je patrné i na dálku? Tím spíše partnera odradíte, sázejte raději na přirozenou krásu. Muži mají rádi hladkou a upravenou pleť, ale věřte, že menších nedokonalostí si nevšimnou.

Muž vás totiž bere jako jeden celek a nezkoumá každý milimetr pod zvětšovacím zrcadlem. Upoutají ho spíš do očí bijící silné vrstvy nesprávně zvolených líčidel. Pokud se líčíte každý den, vsaďte na lehkou bázi a co možná nejpřirozenější vzhled make-upu, který vaši krásu chytře podtrhne. Ideální volbou mohou být BB krémy, které pokožku sjednocují, kryjí nedokonalosti a zároveň i hydratují. Nezapomínejte také na pravidelné odličování a čištění pleti, abyste se nežádoucích nedokonalostí vyvarovala a vaše pleť stárla pomaleji.

Nedokonalé oholení a knírek

Chloupky a knírek k ženám prostě nepatří. V kalhotách neoholené nohy možná skryjete, ovšem když se večer s partnerem sejdete v posteli, prozradíte se. Žádný muž si nepřeje spát s medvědem. Dbejte proto na to, aby vaše pokožka byla neustále hladká.Po odstranění chloupků dopřejte pokožce i hydratační krém.

Mnoho žen se potýká také s nadměrným ochlupením v obličeji – nejčastěji nad horním rtem. V tomto případě vezměte pinzetu či navštivte kosmetický salon, kde vám knírek strhnou depilačním voskem. Dlouhodobé řešení tohoto problému pak představuje dražší procedura – odstranění chloupků laserem. Další vadou na kráse může být i zarostlé a neupravené srůstající obočí. Tvar celému oblouku dodávejte trháním zespoda, nikdy seshora.

Pedikúra? Co to je?

Muži odjakživa na ženách obdivují pěkné nohy. K  nohám patří i chodidla, která též upoutávají pozornost. Nekažte své výstavní nohy nedokonalou pedikúrou a dopřejte pravidelnou péči i chodidlům. Zbavte se nehezky vyhlížející ztvrdlé kůže, ta vašim nohám rozhodně na kráse nepřidá. Není třeba utrácet za drahé salony, pedikúru hravě zvládnete i doma pomocí speciálního pilníku či pemzy. Předtím však nohy naložte do teplé koupele, aby kůže změkla. Můžete přidat i kapku citronu, který její změknutí podpoří. U pedikúry bychom neměli zapomínat ani na nehty, které by měly být vždy upravené a hlavně čisté.

Vlasy jako čarodějnice

Vlasy jsou symbolem ženskosti a muži jim věnují pozornost. Vašemu partnerovi nebude až tak záležet na délce či barvě, pokud to tedy není nějaký extrém. Vlasy musí být krásné na pohled, hebké na dotyk a měly by příjemně vonět. Snažte se je mít hezky upravené, a pokud vám na hlavě dělají neplechu, stáhněte je do uhlazeného culíku. Dejte si pozor na přespřílišnou starost o dokonalý účes, silně ztužené a nalakované vlasy ve výsledném efektu působí spíše jako helma. Nezabodujete ani tehdy, když se partner vašich vlasů nesmí ani dotknout, aby vás nepocuchal. Raději se zaměřte na zdraví vašich vlasů a používejte pravidelně balzám či masku z kokosového oleje.