Jaký region že je ten nejusměvavější? Ve Škole úsměvu jsme si nechali vypracovat tzv. „Index úsměvu“ a dozvěděli jsme se, že nejvíce úsměvů najdeme v Plzeňském kraji, kde se usmívá až 72,5 % lidí, po něm následuje Zlínský kraj (57,5 %) a Vysočina (57,3 %).

Autor: Orbit

Zajímavé je, že mezi třemi zdroji úsměvu byla vůbec nejčastěji zmiňována rodina (53 %), dále pak vlastní dobrá nálada (45 %) či spolupracovníci (34 %), až za nimi se umístily vtipy nebo humor. To můžeme interpretovat i tak, že si Češi v mnoha směrech vystačí sami, že jim k úsměvu stačí prostředí (a to pracovní je v tomto ohledu dosti důležité!) a že jim veselí není třeba nějak intenzivně „dodávat“, zamýšlí se nad výsledky výzkumu sociolog doc. PhDr. Jiří Buriánek, CSc.

Vliv na náladu, a tím také odpovídající výraz obličeje má, podle výsledků z průzkumu, vztah s partnerem/partnerkou nebo zaměstnání či škola. Na otázku, čím bychom sami přispěli k tomu, aby náš kraj byl více usměvavý, 30 % z nás odpovědělo, že bychom se měli více snažit více usmívat na své okolí.  

Autor: Orbit

Orbit Bubblemint navazuje na svůj loňský projekt Škola úsměvu a i letos vyráží šířit úsměvy do českých a slovenských měst. V době od 21. dubna do 31. května bude možné v obchodních centrech potkat populární Orbit box, originální detektor úsměvu. Za úsměv budou zájemci odměněni žvýkačkami Orbit Bubblemint a nově také úsměvem na špejli. A právě díky němu mohou spotřebitelé soutěžit o sadu na nejlepší selfie. Stačí se s úsměvem vyfotit a registrovat se na www.orbitklub.cz/skolausmevu.