Chůze

Je to jednoduchá a přirozená pohybová aktivita.
Autor: scom
Je to jednoduchá a přirozená pohybová aktivita vhodná i pro lidi s nadváhou. Ti, kdo hodně chodí, si udržují lepší kondici i ve vyšším věku.
NÁKLADY: sportovní či turistické boty pořídíte od cca 1500 Kč.
PROČ CHŮZE? Chůze má pozitivní vliv na zdraví celého organismu. Chcete-li ale zhubnout, musíte při chůzi udržovat svižnější tempo minimálně 30–40 minut. Pokud budete používat hole, zapojíte do pohybu i svalstvo horních končetin a zad.

Koloběžka

Jízda na koloběžce je pohybová aktivita, při níž zapojíte svaly celého těla a přitom minimálně zatížíte klouby a páteř.
Autor: scom
Koloběžka je skvělý dopravní prostředek vhodný nejen k rychlejším přesunům z místa A do místa B. Je vhodná i na snižování váhy.
NÁKLADY: Dětské koloběžky od 3000 Kč, pro dospělé od cca 5000 Kč výše.
PROČ KOLOBĚŽKA? Jízda na koloběžce je pohybová aktivita, při níž zapojíte svaly celého těla a přitom minimálně zatížíte klouby a páteř. Koloběh posiluje břicho a
nohy, hlavně problémové hýžďové a stehenní svaly. „Na koloběžce také zhubnete, je totiž až o 30 % energeticky náročnější než jízda na kole, a dokonce při ní spálíte přes 50 % energie víc, než kdybyste jen chodili,“ vysvětluje Šárka Pavličová ze serveru Koloběžkaaja.cz.

In-line

In-line bruslení patří ke sportům, při kterých můžete trénovat kondici a užít si svobodu pohybu.
Autor: scom
In-line bruslení patří ke sportům, při kterých můžete trénovat kondici a užít si svobodu pohybu.
NÁKLADY: brusle pořídíte od cca 1500 Kč.
PROČ IN-LINE? Při bruslení zapojujete velké množství svalů a nezatěžujete klouby nárazy. Svižnější jízda napomáhá hubnutí a formování svalů dolní poloviny těla.

Cyklistika

Kolo je vhodné k pravidelnému sportování a kondičnímu tréninku.
Autor: scom
Kolo je vhodné k pravidelnému sportování a kondičnímu tréninku. Výhodou je, že tento sport můžete provozovat i při nadváze.
NÁKLADY: od cca 6000 Kč.
PROČ CYKLISTIKA? Jízda na kole je příjemný relax. Skvěle také napomáhá hubnutí a tvarování postavy. Pro hubnutí je důležitá dostatečně dlouhá jízda v mírné intenzitě, aby se nastartovalo spalování tuků.

Běh

Běh je účinným antistresovým prostředkem.
Autor: Shutterstock
Tato aktivita je účinným antistresovým prostředkem, přináší radost a
energii. Zlepšuje kondici a napomáhá hubnutí.
NÁKLADY: běžecké boty od cca 1500 Kč.
PROČ BĚH? Jde o velmi účinný způsob, jak spalovat tuk, hubnout a formovat tělo. A navíc – tento sport je stejně jako chůze finančně nenáročný.

Tip Blesku: Po sportu si dejte pivo! Nealkoholické!

„Nealkoholické pivo je mnohem lepší alternativou pro doplnění minerálů než běžně dostupné iontové nápoje tvářící se jako ideální doplněk při sportování. Metabolicky se mnohem snáz odbourá a tělo jej zpracuje prakticky okamžitě,“ tvrdí výživový specialista Martin Škába.