Rančerské tacos 

Rančerské tacos
Autor: SPAK
Potřebujeme: sklenička Mexické omáčky, tři lžíce (nebo podle chuti) pálivého kečupu, 8 tortill, 500 mletého hovězího masa, drcený pepř, oregano, 3 barevné papriky, mražená kukuřice, chilli paprička bez jadérek, sůl, olej, velká cibule, 3 stroužky česneku

Postup: Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a drcený česnek, přidáme mleté maso, osolíme, okořeníme a za stálého míchání krátce orestujeme, přidáme nakrájené papriky, chilli, kukuřici a vše zalijem Mexickou omáčkou smíchanou s několika lžícemi ostrého kečupu. Směs pomalu dusíme asi 20 minut a občas mírně podléváme. Hotovou masovou směs zabalíme do předehřátých tortill, případně můžeme k masu z tortill připravit menší křupavé tacos (tortillu nakrájíme na 6 dílků a necháme usušit v troubě dokřupava).

Nebeské barbecue párečky 

Nebeské barbecue párečky
Autor: SPAK
Potřebujeme: 4 silnější párky, 1 sklenička Ďábelské omáčky, 5 lžic pálivého kečupu, 4 větší cibule, 150 g šunky, 200 g anglické slaniny, sklenka černého piva, větší paprika, chilli papričky bez jadérek

Postup: Párečky podélně nakrojíme, naplníme plátky cibule, šunky, proužků papriky a chilli papričkou a nakonec potřeme Ďábelskou omáčkou smíchanou s několika lžícemi ostrého kečupu. Pak obě půlky k sobě opět přitiskneme pomocí obtočených plátků slaniny, které upevníme párátky. Párečky na 2-3 hodiny naskládáme do misky, posypeme zbytkem cibule a potřeme omáčkou smíchanou s pivem. Naložené párky i s cibulí pokládáme na gril a za občasného potírání opékáme. Skvělou variantou je také zapečení párků přímo v zapékací misce, kdy je uzenina posypána cibulí, podlita marinádou omáčky s pivem a zapečena dozlatova. Jednoduché a přitom chuťově vynikající pohoštění či hlavní jídlo podáváme s pečivem nebo pečenými brambory.

Billův steakový salát

Billův steakový salát
Autor: SPAK
Potřebujeme: 5 lžic Amerického dressingu a tatarské omáčky, 200 g zadního hovězího (steaků), cibule, olej, 3 rajčata, 3 papriky, ¼ hlávky zelí, drcený pepř, sůl, citron. Šťáva, petrželka na ozdobení

Postup: Steaky omyjeme, zlehka opepříme a dáme na rozehřátou pánev s olejem, opékáme z každé strany 4-7 minut, podle toho jak propečený máte rádi. Maso vyjmeme, osolíme a dáme odpočinout. Mezitím si připravíme zeleninu, vše nakrájíme na tenké nudličky, smícháme s teplým na kousky nakrájeným steakem a zakápneme Americkým dressingem, podle chuti přidáme tatarskou omáčku. Na závěr dochutíme solí, citronovou šťávou a petrželkou. Podáváme s topinkou nebo pečivem.

Kari kebab

Kari kebab
Autor: SPAK
Potřebujeme: 400 g mletého kuřecího masa, sklenička Ostré Curry omáčky, drcený pepř, sůl, cibule, mouka, vejce a strouhanka na obal, oregano, petrželka, citron a citron. šťáva

Postup: Mleté kuřecí maso 2 hodiny marinujeme ve směsi omáčky, nakrájené cibule, soli, pepře, oregana, nasekané petrželky a citron. šťávy. Z masové směsi tvoříme oválné kebaby, které obalujeme v trojobalu a smažíme na oleji. K dekoraci můžeme použít případně špejle. Sypeme petrželkou a zdobíme plátkem citronu. Podáváme jako hlavní jídlo s bramborem a omáčkou Ostré Curry omáčky.

Zdroj: SPAK