Koupelna v dnešním pojetí již dávno není jen místem pro očistu těla, ale i prostorem pro relaxaci a zároveň plnohodnotnou součástí domu či bytu. Krom praktičnosti se i zde dostal ke slovu design. V závislosti na velikosti prostoru a jeho dispozic lze vybírat z trendy minimalistických tvarů, oblých kontur, moderních vzdušných řešení či naopak stále populárnějšího líbivého retra. Stejně pestrá je i nabídka materiálů a barev, byť stále vede decentní bílá následovaná spíše tlumenými přírodními tóny béžové, hnědé či šedé, případně pastelovými odstíny. 

KROMA umyvadlová skříňka v barvě bílá/mali wenge je vybavena bezúchytkovým „PUSH" systémem. Jedná se o moderní a designově čisté řešení. Cena za rozměr 69x45x45cm je 12.990 Kč.
Autor: www.sapho.cz

Základní otázkou nicméně zůstává, kolika lidem by měla koupelna sloužit a co všechno by měla splňovat. Rozhodně se vyplatí nakupovat vybavení u osvědčených dodavatelů, kteří dbají na kvalitu materiálu i zpracování. Jedním z typických příkladů, kde první dojem může mást, je koupelnový nábytek. Při jeho nákupu se vyplatí investovat do materiálu odolného proti vlhkosti i po dlouhé době používání (koupelnu většina z nás rekonstruuje jednou za 10-15 let). Nejrozšířenějším materiálem je lamino, které se vyrábí v mnoha dekorech a v úpravě odolné proti působení vlhkosti. Dražší volbou je čelo skříňky z lakované MDF desky (slisovaná jemná dřevěná drť tmelená pryskyřicí). Zde je podstatný počet vrstev laku, který zvyšuje odolnost proti působení vlhkosti. Pro některé značky, jako například českou společnost ERRA, je standardem minimálně 5-ti násobná vrstva laku, což zabezpečuje perfektní uzavření případných pórů. Vlivem vlhka pak nábytek nebobtná ani se nekroutí. V nabídce je i pokrytí horních částí skříněk deskou Rockstone, která je velmi odolná působení vody a snadno se udržuje. Svou oblibu v koupelnách si stabilně drží i masivní či tropické dřevo pro svůj nenapodobitelný charakter vyzařující teplo a velmi dobré mechanické vlastnosti. Zde je třeba počítat s o něco vyšší investicí, která je ovšem kompenzována mimořádnou estetickou hodnotou a nadčasovostí. Přírodní materiály se zkrátka neomrzí. Ekonomičtější – a velmi oblíbenou- alternativou jsou napodobeniny přírodních materiálů, kdy si zákazník zvolí povrchovou úpravu v určitém dekoru dřeva.

Koupelnová skříňka KALI zaujme svým zkoseným profilem i využitím tenkého keramického umyvadla SLIM. Cena za rozměr 59x50x45cm je 7.690 Kč.
Autor: www.sapho.cz

Nábytek musí zároveň nabízet dostatek úložného prostoru a uživatelský komfort, což zajišťují vychytávky jako tiché dovírání dvířek, automatické dovírání zásuvek či bezúchytkový „PUSH systém“, jenž umožnuje otevření či zavření skříňky zatlačením na její čelo. Pokud potřebujete maximálně využít skladovací prostory, oceníte modulární nábytek, který si sestavíte dle vlastních potřeb. Pokud navíc preferujete české výrobky a český um, navštivte stránky společnosti ERRA, která již více než 10 let s úspěchem vyrábí kvalitní koupelnový nábytek pro tuzemský i zahraniční trh.

Nábytek BRAND z masivního dřeva je inspirován Středomořím a nabízí jednoduchý čistý styl, krom přírodního smrkového odstínu je prodáván i ve starobílé variantě. Cena za rozměr 100x73x50cm činí 16.990 Kč.
Autor: www.sapho.cz