Chcete-li pomoci svým nohou, aby byly krásné a ještě dlouho vám bez problémů sloužily, musíte pro ně čas od času něco udělat. Ať už mluvíme o pravidelných návštěvách pedikérky nebo například specializovaných masážích, které prokrví svaly a pokožku.

Co ale můžete udělat vy sama v pohodlí svého domova? Připravili jsme pro vás patero užitečných rad, které vám mohou být inspirací v péči o vaše nohy.

 

Autor: Swiss Pharmaceutical

1.       Nepřibereš!

Každý kilogram váhy navíc zatěžuje nejen vaše klouby, ale také oběhový systém. Nadváha je navíc jednou z hlavních příčin vzniku křečových žil.

2.       Nepřehlédneš!

Jednou za týden byste měla své nohy zkontrolovat. Udělejte si na ně po koupeli alespoň pět minut a podívejte se, zdali se například na chodidlech neudělala kuří oka nebo puchýře. Pravidelné prohlídky pomohou odhalit také křečové žíly v jejich počátcích a vy se tak budete moct účinněji bránit.

3.       Oteklé a bolavé nohy ignorovati nebudeš!

Pokud se na vašich nohou už objevily první křečové žíly, metličky nebo jen cítíte, že jsou vaše nohy nateklé a unavené, můžete sáhnout po vhodném přípravku z lékárny. Priessnitz® Mazání na žíly a cévy DE LUXE je krém s unikátním inovovaným složením, díky němuž pronikají účinné složky snáz ke kapilárním cévám a žilám a příznivě tam působí na jejich pružnost, pevnost a průchodnost. Ve složení tohoto přípravku figuruje například escin získaný z plodů jírovce maďalu a flavonoidy z červených listů vinné révy. Pro podporu účinku krému je doporučováno užívat také Priessnitz® Žilní a cévní výživu s obsahem trans-resveratrolu. Výrobky řady Priessnitz® doporučují přední lázeňská zařízení.

4.       Všechna zákoutí nohy umyješ

Bakterie se dostanou všude. Zejména po namáhavém dni, kdy se můžete zpotit je podkolení jamka a prostory mezi prsty na nohou tou pravou líhní. Proto všechna tato místa při koupeli dobře vydrhněte a pak také osušte.

5.       Pohybu věnovati se budeš

Pro krásné nohy je důležitý pravidelný pohyb, který rozproudí krev a protáhne svaly. Zkuste například aquaerobic nebo třeba nordic walking, který je vhodný i když máte například problémy s klouby.

6.       Nepožádáš o solničku přítele svého

Nadbytek soli v potravě se projevuje tak, že vaše tělo začne zadržovat vodu, což k lepšímu komfortu vašich nohou rozhodně nepřispívá.

7.       Dalších cigaret se zřekneš

Kouření a s ním spojené toxiny, které do svého těla vpravujete, zhoršují krevní oběh a stav křečových žil.

8.       Nevezmeš vysoké podpatky nadarmo

Vysoké podpatky a jejich každodenní nošení může skončit nepříjemnými otlaky, zrohovatěním kůže, kuřími oky nebo mozoly. Pro dlouhodobé užívání volte raději pohodlnější obuv, ve které nebudou vaše chodidla trpět.

9.       Plísním šanci nedáš

Jsou vaše nehty na nohou zkrabacené, kroutí se, žloutnou a jsou nepěkné? Pak můžete trpět nehtovou mykózou. Dobrá zpráva je, že se dá léčit, špatná, že se jí už pravděpodobně nikdy nezbavíte úplně.

10.   Odborníka o pomoc požádáš

Nevíte si se svými nohami rady? Přemýšlíte čím začít, co by mohlo pomoct a vůbec, jak se vyvarovat závažnějším problémům? Neváhejte a navštivte odborníka! Ať už se jedná o profesionální pedikérku, která ošetří chodidla, nebo lékaře, jenž vám pomůže s křečovými žilami.

Autor: Swiss Pharmaceutical

Nohy vás budou nosit až do konce života. Dopřejte jim proto péči, jakou si zaslouží a ony se vám odvděčí dlouhou službou a krásným vzhledem, který přitáhne oko každého muže!