Sladká srdíčka
Co potřebujete na těsto: 500 g hladké mouky, 175 g studeného rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 130 g cukru, 1 žloutek Co potřebujete na náplň: 50 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 90 g moučkového cukru, 75 ml jahodového džemu
Postup:
Smíchejte mouku a rostlinný tuk. Přidejte cukr a žloutek a vše promíchejte. Těsto vypracujte dotuha, pak ho zabalte do fólie a vložte na 30 minut do lednice. Mezitím si předehřejte troubu na 180° C a na plech položte pečicí papír. Moukou si poprašte pracovní plochu, na které těsto rozválejte na 4 mm. Vykrajovátkem vytvořte 40 koleček, polovinu z nich ještě uprostřed vykrojte malým srdíčkem. Pečte 10 – 12 minut, dokud nebudou mít kolečka zlatou barvu. Pak nechte vychladnout na plechu. Ručním mixérem rozšlehejte změklý tuk Hera a přidávejte moučkový cukr, krémem pak kolečka potřete. Pak přidejte vrstvu jahodového džemu a kolečka slepte dohromady.
Tip: Zabalte upečená srdíčka do dárkové krabičky a připevněte na ní napsanou valentýnku.
Vášnivé čokoládové fondue
Co potřebujete: 30 g cukru, 125 ml smetany, 250 g nasekané hořké čokolády, 15 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
Postup: Smíchejte spolu všechny suroviny. Vzniklou směs vložte v misce do mikrovlnné trouby na plný výkon na 2 minuty. Hned po vyjmutí z trouby směs metličkou našlehejte. Přelijte do misky na fondue a zapalte pod ní svíčku, aby fondue neztuhlo. Poté už vám nic nebrání v namáčení jahod, banánu, ananasu nebo třeba sušenek.
Tataráček z telecí panenky
Co potřebujete: 200 g telecí panenky, ½ lžíce dijonské hořčice, 10 g kaparů, 2 šalotky,1 žloutek, 1 lžičku worcesteru, sůl, pepř, chilli podle chuti, 40 g crème fraîche, pažitku, 2 petržele.
Postup: Telecí panenku očistěte a odblaňte. Maso jemně umelte a dochuťte solí, pepřem, sušeným chilli, dijonskou hořčicí a worcesterem. Přidejte nasekané kapary, nadrobno nakrájenou šalotku a žloutek. Crème fraîche ochuťte solí, pepřem a přidejte nasekanou pažitku. Kořenovou petržel oloupejte a škrabkou vytvořte podélné tenké plátky, které opečte na rozpáleném oleji. Po opečení dejte okapat na ubrousek. Při podávání můžete dozdobit řeřichou nebo listy mladé červené řepy a celými kapary. Protože telecí patří k bílým druhům masa, měli byste zvolit bílé víno. Vyzkoušejte třeba Rulandské bílé pozdní sběr 2011 z vinařství Chateau Bzenec. Má zlatavou barvu, exotickou mladistvou vůni a ovocnou, šťavnatou, středně plnou chuť a ve spojení s lahodnou chutí tataráčku si vás jednou pro vždy získá.... a něco na zapití
Tonic Martini koktejl
- 4 cl Martini Rosato
- 10 cl Schweppes Indian Tonic
- jahoda na ozdobu
Whisky Ginger Ale
- ssAutor: Karlovarské minerální vody
- 5 cl whisky
- Špetka pomerančové nebo citronové kúry
- ledové kostky
Ingredience smíchejte ideálně v šejkru a podávejte ledově vychlazené.