Nakupujte přímo u výrobce

 

Důvod je prostý: Vyhnete se tak zbytečně vysoké marži (rozdíl mezi cenou pořizovací a prodejní). Jestli sháníte nový kávovar nebo třeba mobilní telefon, nakupte je přímo na internetových stránkách firmy namísto u distributora, který si k ceně zboží připočte přirážku, klidně i ve výši 50 až 100 % ceny výrobku.

 

Používejte srovnávače cen

 

Snadno a rychle tak zjistíte, který e-shop nabízí zboží za nejvýhodnější cenu. „Porovnávat můžete tisíce internetových prodejen. Získáte zároveň i okamžitý přehled o tom, v jaké prodejně je zboží skladem a kde si budete muset počkat třeba týden,“ doporučuje Vanda Tobiášová ze společnosti Zuprofit.cz.

Nakupujte zboží, které vám doručí zdarma

Vybírejte si e-shopy, které vám zajistí doručení zboží bez poplatků. Většina obchodů tuto službu nabízí při odběru zboží nad určitou cenu. Zkuste se proto domluvit třeba s kolegy a udělejte hromadnou objednávku za více peněz. Platbě poštovného se také vyhnete, když si zboží vyzvednete na pobočce osobně.

Vsaďte na slevové portály

Sháníte jako dárek zájezd, masáž nebo třeba kabelku? Využijte různé slevové portály, na kterých získáte zboží i služby až s 80% slevou! Na některých portálech vám dokonce garantují, že pokud nebudete spokojení, vrátí vám peníze zpátky.

Získejte část peněz z útraty zpět

 

Jak? Zaregistrujte se na takzvaném provizním serveru, který shromažďuje stovky e-shopů, kde lze nakupovat kosmetiku, šperky, elektroniku a další zboží. „Obvykle zprostředkovatelé, firmy a webové stránky, které přivedou zákazníka k nákupu na konkrétním e-shopu, si získanou provizi dělí mezi sebe. Ale třeba my jsme se rozhodli část peněz, které bychom dostali od našich obchodních partnerů jako provizi, vracet zpět registrovaným zákazníkům,“ říká Vanda Tobiášová z portálu Zuprofit.cz.